У столичному Інституті серця затримали чотирьох націоналістів С-14

У столичному Інституті серця затримали чотирьох націоналістів С-14

Укрінформ
Київська поліція затримала чотирьох представників організації націоналістів С-14, яких в Інституті серця звинуватили в незаконному "нападі на заклад".

Про це повідомляє прес-служба поліції Києва.

Відзначається, що близько 16:00 черговому Деснянського управління поліції надійшло повідомлення про конфлікт в приміщенні Інституту серця Міністерства охорони здоров'я. На виклик виїхали патрульні поліцейські та слідчо-оперативна група райуправління. Вони встановили, що під час зборів співробітників медустанови виник конфлікт з групою невідомих.

"Правоохоронці спілкуються з учасниками події для встановлення причин конфлікту і забезпечують нормальну роботу закладу. Чотирьох осіб для дачі пояснень доставили в управління поліції", - заявив начальник ГУ Нацполиции в Києві Андрій Крищенко.

Читайте також: Замах на керівника С-14: запобіжний захід п’ятому підозрюваному оберуть у понеділок

Як повідомив координатор С-14 Сергій Мазур, активісти прийшли подивитися, як лікар-кардіохірург Борис Тодуров проводить тренінги для медиків.

"Зараз одну дівчинку затиснули шість чоловік і трьох хлопців оточила охорона. До неї не пускають. Вимагають видалити все", - написав він на своїй сторінці в Facebook.

"Вчора і сьогодні керівництво Інституту серця проводив тренінг про те, як "протидіяти активістам". І розбирали окремо кейс Крисіна... Наші туди прийшли просто познімати. Там була ще дівчинка-журналіст, і ще правозахисник. Саме керівництво Інституту серця тримало їх і блокувало зйомку. Поліція шантажувала їх, просили видалити відео. Вони не робили ніякого правопорушення. Але потім приїхала слідчо-оперативна група. В даний час вони вже в Деснянському районному відділенні поліції. Зараз з'ясовується причина їх затримання", - розповів активіст С-14 Маркін Яциняк.

Читайте також: Націоналісти назвали свого кандидата у президенти

Ситуацію в Інституті серця прокоментувала в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-