Нацрада виставляє на конкурс чотири FM-частоти у Києві

Нацрада виставляє на конкурс чотири FM-частоти у Києві

Укрінформ
Національна рада з питань телебачення і радіомовлення виставляє на конкурс чотири FM-частоти у Києві, які мають транслювати чітко визначені форматні передачі - соціально важливі, освітні, культурно-мистецькі, джазову та класичну музику.

Відповідне рішення ухвалили у четвер на засіданні Нацради.  

"6 грудня Національна рада вирішила виставити на конкурс 4 частоти у FM-діапазоні в Києві. Це – 88,4 МГц, 97,2 МГц, 97,6 МГц і 104,6 МГц. Для усіх частот запропоновано різні програмні концепції мовлення", - йдеться у повідомленні прес-служби Нацради. 

Як зазначив член Нацради Сергій Костинський, нині з 15 загальнонаціональних мовників 11 працюють у форматі музично-розважальному чи розважально-музичному. Із них 9 – це популярна сучасна музика і ще 2 – шансон, електронна і танцювальна музика. У загальнонаціональному радіопросторі, за його словами, також наявні 2 інформаційні радіостанції. Однак, підкреслив Костинський, взагалі на українському ринку не представлені такі формати, як фолк, джаз, блюз. Тому створення форматних радіостанцій сприятиме розвитку різних сегментів музичної індустрії,  вважає він.

Тож Нацрада затвердила умови для 4-х конкурсів.

Компанія, яка мовитиме на частоті 88,4 МГц, у загальному обсязі мовлення має транслювати не менше як 60 відсотків соціально важливих передач (інформаційних і соціально-політичних) для забезпечення інформаційних потреб громадян. Обсяг ведення передач українською мовою має сягати 80 відсотків.

На частоті 97,2 МГц не менше як 50 відсотків мають становити передачі певного визначеного напряму, стилю чи жанру, що має бути зазначено у форматі (інформаційні, освітні та розважальні передачі). 100-відсотково при веденні передач має звучати українська мова.

Переможець мовлення на частоті 97,6 МГц має готувати до ефіру щонайменше 50 відсотків передач певного визначеного напряму, стилю чи жанру, що має бути зазначено у форматі (культурно-мистецькі та освітні передачі), а також вести передачі лише українською мовою.

Джазова та/або класична музика згодом звучатиме на частоті 104,6 МГц. Конкурсними умовами передбачено, що таких передач має бути не менше як половина загального обсягу, й усі програми мають звучати лише українською.

Читайте також: У Нацраді бачать новий тренд української пісні

У всіх чотирьох конкурсах заборонено ретрансляцію програм і використання вихідних даних інших мовників.

Повідомлення про оголошення конкурсу Національною радою незабаром буде опубліковано в газеті «Голос України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-