Екс-посадовця підприємства «Авангард» підозрюють у розкраданні майже 15 мільйонів

Екс-посадовця підприємства «Авангард» підозрюють у розкраданні майже 15 мільйонів

Укрінформ
У Києві повідомлено про підозру екс-посадовцю підприємства «Авангард» за фактом розкрадання майже 15 млн гривень бюджетних коштів, виділених на закупівлю обладнання для льодової арени. 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва.

«За погодження прокуратури міста Києва слідчим управлінням Головного управління Національної поліції у м. Києві 28.11.2018 повідомлено про підозру колишньому директору підприємства «Дитячо-юнацький учбово-спортивний центр профспілок міста Києва «Авангард» за фактом розкрадання майже 15 млн гривень бюджетних коштів, виділених на закупівлю обладнання для льодової арени», - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що за вказівкою директора підприємства «Авангард» на рахунки приватного товариства було перераховано майже 15 млн гривень за постачання обладнання для утворення і підтримання якісного штучного льоду на льодовій арені.

Проте під час досудового розслідування з'ясувалося, що незважаючи на перераховані кошти, обладнання так і не було поставлено. А всі подальші фінансово-господарські відносини між підприємством та приватною фірмою, а саме складання додаткового договору зберігання вказаного обладнання, були скеровані на приховання злочину.

Наразі колишньому директору підприємства «Авангард» інкримінується вчинення злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах). Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Читайте також: В Києві на незаконній торгівлі зброєю спіймали нацгвардійця

Крім того, в рамках цього ж провадження у вересні 2018 року повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 КК України посадовцю ТОВ «WМ-Україна», який зобов'язувався поставити обладнання для льодової арени, згідно з договором про закупівлю товарів за державні кошти.

Досудове розслідування триває, встановлюються всі обставини вчинення вказаного злочину.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-