За півроку оренда житла у столиці здорожчала на 19% - експерти

За півроку оренда житла у столиці здорожчала на 19% - експерти

Укрінформ
За півроку вартість оренди житла у столиці зросла на 19%; однокімнатні квартири у Києві подорожчали на 13%, двокімнатні - на 18%, трикімнатні - на 25%.

Про це Укрінформу повідомили в аналітичній службі платформи безоплатних оголошень OLX.

"За півроку зйомне житло у столиці зросло в ціні на 19%. Однокімнатні квартири у Києві подорожчали на 13%, двокімнатні на 18%, а троячки на 25%", - йдеться в повідомленні.

Статус найбільш бюджетного району для оренди зберегла Троєщина. Однокімнатні квартири там здають за 6 000 грн на місяць, на 500 грн більше, ніж півроку тому. Двокімнатні квартири на Троєщині здаються за 7 500 грн на місяць, трикімнатні - за 10 000 грн. Найдешевшим районом для оренди на ринку нерухомості залишився Деснянський.

Не змінився статус й у Печерська, як найдорожчого района для оренди житла. Трикімнатна квартира там, за даними OLX, коштує як 4 “трійки” на Троєщині. Середня орендна ціна за однокімнатну квартиру на Печерську - 9 000 грн на місяць, за двокімнатну - 23 800 грн.

Така цінова політика залежить не тільки від локації, зазначають в OLX. Справа в тому, що у Печерському районі найбільш просторі квартири: їхня площа в середньому становить 63 кв. м. Те ж стосується і трикімнатного житла. Здають його на Печерську в середньому за 39 000 грн на місяць, майже вчетверо більше, ніж на Троєщині. Але на Печерську середня площа трикімнатної квартири становить 105 кв. м, тоді як на Троєщині - 76 кв. м.

Читайте також: ПриватБанк підключив міжнародну систему грошових переказів

Як повідомляв Укрінформ, згідно з даними дослідження Kantar TNS CMeter: Mobile Apps, у жовтні 2018 року сервіс OLX посів десяте місце у ТОП-15 найпопулярніших серед українців мобільних додатків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-