На Андріївському узвозі зносять кран зі скандальної забудови

На Андріївському узвозі зносять кран зі скандальної забудови

Фото
Укрінформ
Комунальні служби міста Києва разом із поліцією почали прибирати незаконно розміщений будівельний кран на місці скандальної забудови на Андріївському узвозі, 14-16.

Про це повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Валентин Мондриївський на своїй сторінці у Facebook.

“Сьогодні зранку розпочався демонтаж незаконно розміщеного будівельного крана, аби звільнити проїжджу частину. У “охоронців” будівництва столична поліція вилучила 7 одиниць травматичної зброї і затримала молодиків”, – написав Мондриївський.

Він зазначив, що адміністрація Києва зробила все, щоб забудовник дотримувався норм забудови в історичному центрі.

“Раніше мер столиці Віталій Кличко звернувся з вимогою до забудовника зупинити всі роботи щодо зведення скандальної будівлі на Андріївському узвозі, 14-16 до повного узгодження проекту з містобудівною радою та громадськістю. Відбулося це під час зустрічі з громадськістю, профільними службами КМДА і представником забудовника. Попри це будівництво не припинилося”, - наголосив заступник голови КМДА.

Він також підкреслив, що вимоги міста залишаються незмінними.

Читайте також: Кличко вимагає зупинити будівництво готелю на Андріївському узвозі

«Якщо забудовник не зробить макет будівлі за скорегованим проектом і не представить його разом з усіма дозвільними документами, що засвідчують законність будівництва, містобудівній раді столиці, місто винесе на сесію Київради питання про розірвання договору оренди земельної ділянки. Андріївський узвіз – це візитівка столиці. І нахабно зводити «монстрів» в історичному центрі місто не дозволить. Давайте поважати і любити наше місто!» – підкреслив посадовець і запевнив, що інтереси міста будуть захищені.

У Києві демонтують кран на Андріївському узвозі / Фото: facebook.com/valentyn.mondryivskyy

Як повідомляв Укрінформ, земельна ділянка за адресою: Андріївський узвіз, 14-16 входить до охоронної зони об'єкту всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Історія забудови цієї ділянки розпочалась ще в 2005 році, проектом було передбачено будівництво готельного комплексу із закладами громадського харчування та паркінгом висотністю 4 та 7 поверхів.

Голова Київської міської державної адміністрації Віталій Кличко звернувся до забудовника з вимогою зупинити всі роботи зі зведення скандального готелю на Андріївському узвозі до повного узгодження.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-