Кличко назвав причини численних аварій на тепломережах

Кличко назвав причини численних аварій на тепломережах

Укрінформ
Велика кількість аварій на тепломережах відбувається через тривалу відсутність гарячої води в трубах.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, повідомляє прес-служба КМДА.

«Сьогодні ми отримуємо наступну серію проблеми – велику кількість розривів на тепломережах. Протягом літа не було води в трубах. А корозія набагато швидше руйнує їх, коли є доступ кисню та немає води. Тому зараз, коли підключили теплопостачання та гаряче водопостачання, стається велика кількість розривів. Зранку до вечора ми реагуємо і терміново латаємо такі труби», – наголосив Кличко.

Він повідомив, що в Києві більше 2,5 тис. кілометрів труб тепломережі, більше 80 % яких зношені. Нині терміново ліквідують розриви тепломереж на Виноградарі, де складна ситуація, у Голосіївському районі.

Кличко нагадав, що впродовж півроку Київ не мав гарячого водопостачання через позицію НАК “Нафтогаз України“, яка відмовилась постачати столиці газ, поки їй не повернуть борги приватної компанії “Київенерго“.

Читайте також: Киянам пояснили, звідки взялися "водяні борги" у платіжках за газ

“Не Кличко закрутив вентиль! Я робив усе можливе, щоб повернути гаряче водопостачання. Із боргами населення ми готові поступово розбиратися. Але пені і штрафи за комерційну діяльність приватної компанії «Київенерго» ми не можемо сплачувати за рахунок громади. Суди ми виграли і довели, що не повинні це платити“, – заявив міський голова Києва.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-