Клімкін прокоментував спробу відкрити у “штабі революції” ресторан KFC

Клімкін прокоментував спробу відкрити у “штабі революції” ресторан KFC

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що питання функціонування закладу швидкого харчування в Будинку профспілок на Майдані має бути предметом громадського обговорення.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи протести проти відкриття ресторану KFC у Будинку профспілок.

“Майдан - це люди і почуття їхньої єдності. І все що робиться і буде робитися навколо Майдану має бути предметом громадського обговорення. Просто по-людськи”, - написав Клімкін.

Водночас міністр наголосив, що був та залишається прихильником громадянських протестів в межах правового поля. При цьому він зазначив, що поділяє емоції активістів.

“Добре розумію і поділяю емоції цих активістів, тому що виникає резонне питання: чому частину вулиці Інститутської перекрито та названо на честь Героїв Небесної Сотні, а Будинок профспілок при цьому до легенди Майдану чомусь не потрапляє?”, - зазначив Клімкін.

Він наголосив, що українці сьогодні не мають права звести історію та гідність до нарізки фотографій, перейменувань вулиць, псевдо-душевних постів з нагоди важливих дат, зітхань при словах «Революція гідності» і таким чином вважати, що ми начебто виконали свій громадянський обов’язок.

Читайте також: Через Будинок профспілок PR-ники розірвали контракт із KFC

“І коли сьогодні читаєш про відкриття ресторану зі смаженою курятиною в спаленому штабі революції, стає дуже моторошно. І мимоволі постає питання: а чи насправді Майдан змінив нашу колективну свідомість, чи просто лишився для когось формальністю у пам'яті?”, - написав він.

Як повідомлялося, увечері 21 листопада біля Будинку профспілок на Майдані Незалежності активісти запалили димову шашку, зробили написи на фасаді та принесли шини. Таким чином вони протестували проти відкриття ресторану швидкого харчування KFC у Будинку профспілок. Поліція застосувала до протестувальників газ і затримала кількох активістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-