Протест “євробляхерів” у Києві змусив транспорт змінити маршрути

Протест “євробляхерів” у Києві змусив транспорт змінити маршрути

Укрінформ
Через акції протесту водіїв авто з єврономерами у столиці змінено маршрути громадського транспорту.

Про це повідомляє департамент транспортної інфраструктури Київської міськдержадміністрації.

"У зв'язку із масовими акціями на вул. Грушевського введено оперативне положення - курсування без дотримання графіка руху - на автобусних маршрутах №№ 24, 62, 55", - йдеться у повідомленні.

Рух автобусів маршруту № 24 організовано на ділянках від залізничного вокзалу «Центральний» до Європейської площі та від Національного музею історії України у Другій світовій війні до станції метро «Арсенальна».

Маршрут автобусів № 62 тимчасово організовано від Ботанічного саду до станції метро «Арсенальна».

Читайте також: “Євробляхери” виїхали з протестами на дороги України

Рух автобусів маршруту № 55 організовано на ділянці від Дарницької площі до вул. Старонаводницької за власною схемою, далі - вул. Генерала Алмазова - б-р Лесі Українки - далі за власною схемою.

Як повідомляв Укрінформ, власники автомобілів із іноземною реєстрацією вранці у вівторок заблокували рух автотранспорту на відрізку дороги по вулиці Грушевського, що біля Верховної Ради, з вимогою ухвалити в парламенті постанову про повернення до Кабміну закону №8487 щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах.

Активісти "АвтоЄвроСили" планують упродовж дня блокувати вулицю Грушевського - допоки Рада не ухвалить відповідного рішення щодо повернення закону №8487 на повторний розгляд уряду з поправками громадськості. Активісти вимагають скасувати акцизний податок взагалі або прибрати з формули розрахунку акцизу коефіцієнт віку автомобіля.

Правоохоронці посилили охорону по периметру будівлі парламенту та в урядовому кварталі.

Як раніше анонсувалося, загалом акції протесту власників авто на єврономерах пройдуть у 46 містах в різних областях України. Очікується, що участь в акціях візьмуть понад 50 тисяч громадян України.

Як повідомлялося, Верховна Рада 8 листопада підтримала у другому читанні та в цілому законопроект №8487 щодо зниження вартості розмитнення автомобілів на єврономерах та законопроект №8488 про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законодавчих актів щодо ввезення транспортних засобів на митну територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-