У Києві будують потужну електромережу, що живитиме Осокорки і лівий берег

У Києві будують потужну електромережу, що живитиме Осокорки і лівий берег

Укрінформ
У столиці реалізують проект з будівництва нової високовольтної мережі довжиною 4,5 км через Дніпро загальною вартістю 164 млн гривень.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі компанії «ДТЕК Київські електромережі» .

«Нова високовольтна мережа довжиною 4,5 км пройде через Дніпро та буде змонтована на опорах португальського виробництва, які поширені у ЄС. Фахівці вперше використовують такі опори у будівництві електромереж. ДТЕК Київські електромережі реалізує новий масштабний проект з будівництва транзитної лінії «ТЕЦ-5 - Славутич-1» та «ТЕЦ-5 - Славутич-2» загальною вартістю 164 мільйони гривень», - ідеться в повідомленні.

Зазначається, що нова потужна електромережа живитиме новобудови на Осокорках та допоможе розвантажити значну частину підстанцій на лівому березі. Замість двох електроенергію передаватимуть чотири високовольтні повітряні лінії.

Наразі триває перший етап проекту - встановлення нових сучасних металевих опор португальського виробництва. Такий тип конструкцій у Києві встановлюється вперше, хоча в країнах ЄС його активно використовують для будівництва високовольтних ЛЕП. На відміну від бетонних, вони компактніші біля основи та простіші в обслуговуванні.

Читайте також: У Києві хочуть за 5-6 років замінити все вуличне освітлення

Буде підвищена і надійність кріплення нової ЛЕП. Старі опори встановлювалися в землю на 4 м, а нові - на 8 м. Це пов'язано з особливістю грунту, адже роботи проводяться майже біля самого Дніпра. Наразі змонтували вже 12 нових опор. Ще п'ять встановлять до кінця поточного року. На цьому перша частина проекту закінчиться. Попереду - прокладення у 2019 році повітряних ліній через Дніпро.

«Наша компанія прораховує потреби у електроенергії усього київського енерговузла. Там, де це потрібно, проводимо модернізацію існуючих мереж або створюємо нові системи живлення. Транзитна лінія - «ТЕЦ - 5 - Славутич-1» та «ТЕЦ - 5 - Славутич-2» - дозволить забезпечити споживачів якісним та надійним електропостачанням. У кінцевому рахунку позитивний ефект від реалізації проекту отримає весь лівий берег», - підкреслив генеральний директор ДТЕК Київські електромережі Олександр Фоменко.

Як повідомлялося, ДТЕК Київські електромережі також розпочало масштабну модернізацію ключового енерговузла Дарницького масиву - підстанції (ПС) «Позняки», яка забезпечує світлом 340 тис. жителів району, а також системи електропостачання центральної частини Києва, від якої живляться 65 житлових будинків, школа, дитячий садочок, низка посольств та центральна вулиця Києва — Хрещатик.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-