Пантелеєв: Ми вперше повернули теплокомплекс від приватної фірми до громади

Пантелеєв: Ми вперше повернули теплокомплекс від приватної фірми до громади

Укрінформ
У Київській міській держадміністрації вважають, що завдяки технічним заходам вдасться зменшити тепловтрати в мережі. 

Це дозволять знизити збитки комунального підприємства «Київтеплоенерго», яке надає у Києві послуги гарячого водопостачання і теплопостачання. Про це розповів заступник київського міського голови Петро Пантелеєв в інтерв'ю на сайті руху «Чесно». 

«Ми все ж розраховуємо на гнучкість тарифоутворення. Сподіваємося, що завдяки технічним заходам нам вдасться зменшити тепловтрати, які призводять до збитків. Звісно, потрібна підтримка міста для покриття певних касових розривів у діяльності підприємства. Потрібно погасити борг в майже 2,4 мільярда гривень, з них близько 1,9 мільярда заборгували кияни», - підкреслив Пантелеєв.

Він наголосив, що Київська адміністрація вперше за часів незалежності повернула теплокомплекс міста від комерційної компанії - ПАТ «Київенерго» Ріната Ахметова - до комунального підприємства громади.

«Ситуація, яка виникла цього літа (відсутність гарячої води - ред.), була спричинена саме переходом від надання послуг комерційною структурою до створення теплоенергетичної системи міста. Ми знайшли цивілізований, легітимний шлях, як уладнати це досить складне питання: звернення до суду, переговори, залучення Кабміну як координатора. За часів незалежності у столиці такого ще не було», - зазначив Пантелеєв.

За його словами, місту шляхом складних переговорів вдалося домовитися про те, щоб не віддавати мільярдні борги приватної компанії.

Читайте також: Як платити комуналку: для киян виклали покрокову інструкцію

«Що стосується перспективи, то вона є дуже непростою. Надання послуг гарячого водопостачання, особливо влітку, є збитковим. Собівартість приблизно вдвічі вища за чинний тариф. Розв'язання цієї проблеми може бути простим - банальне підвищення ціни на гарячу воду, але таке рішення навряд чи виконуватиметься», - зазначив заступник голови київського міського голови.

При цьому чиновник запевнив, що КМДА зробить усе можливе, аби стримати зростання тарифів для населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-