Київська облрада додала 4 мільйони на пальне для

Київська облрада додала 4 мільйони на пальне для "швидкої"

Ексклюзив
Укрінформ
Київської обласна рада внесла зміни до обласного бюджету на 2018 рік, передбачивши, зокрема, 4 млн грн на додаткове пальне для автомобілів екстреної медичної допомоги. 

Про це сьогодні кореспонденту Укрінформу повідомила голова постійної комісії Київської обласної ради з питань бюджету та фінансів Ольга Бабій. 

“Сьогоднішнє рішення про бюджет фіналізувало всі проблеми Київської області. Ми додали 4 млн грн на придбання паливно-мастильних матеріалів для екстреної медичної допомоги для швидких, ми їх забезпечуємо паливом грудень-січень, для того, щоб в нас до моменту прийняття нового бюджету не було проблем - це перше. Друге - ми виділили додатково 400 тис грн за рахунок економії на закінчення ремонту приміщення політравми”, - сказала Бабій.

Вона зазначила, що Київська область ініціювала проведення парламентських слухань комітету з охорони здоров’я щодо забезпечення інсуліном, і сьогодні, із отриманням субвенції на придбання інсуліну, міста та райони області забезпечені коштами на препарат до березня 2019 року.

“Також ми сьогодні розподілили кошти, додаткову медичну субвенцію, яку отримали на заробітну плату медикам. Вона трохи нам недостатня, але наразі питання до кінця року вирішила. Тобто, це були такі короткі бюджетні питання і сьогодні ми можемо вважати, що ми з чистою совістю можем дивитися на бюджет 2019 року. Область у нас під прикриттям”, - підсумувала голова комісії. Разом з тим, вона зауважила, що особисто не зовсім задоволена бюджетом, адже Держбюджет частково делегував соціальні витрати місцевим і обласним бюджетам. 

Читайте також: Київ відсвяткував перший сніг трьома сотнями автомобільних “поцілунків”

“В проекті бюджету 2019 року субвенції медичної виділено лише 70% місцевим бюджетам, субвенції на гемодіаліз виділено тільки 50% від потреби, субвенції на інсулін виділено тільки 60% від потреби. Тому, в даному випадку, дуже велика кількість видатків перекладається на обласний бюджет і на місцеві бюджети”, - заявила посадовець. І додала, що, хоча бюджет Київської області буде збалансований по видатках, перекладання витрат із центрального бюджету на область забирає бюджет розвитку. “Якщо ми могли б мати бюджет розвитку 700 млн, будувати садочки, школи, то зараз я бачу, що в нас  неделеговані повноваження мільйонів 200 забрали. Який буде фіналізований бюджет, сказати дуже важко”, - підсумувала Бабій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-