Суд розблокував будівництво 8-поверхового готелю на Андріївському узвозі

Суд розблокував будівництво 8-поверхового готелю на Андріївському узвозі

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва скасував рішення Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Київської держміськадміністрації, яке блокувало будівництво 8-поверхового готелю на Андріївському узвозі.

Текст указаного судового рішення оприлюднив сайт «КиевVласть».

Як витікає з рішення суду, замовниками будівництва виступають ПП «Маркон» та ТОВ «Кадорр-Україна». Позов поданий компанією «Маркон», яка вимагала визнати протиправними дії Департаменту благоустрою. 

Рішенням від 29 жовтня 2018 року №826/17303/18 суд розблокував будівництво готелю за адресою Андріївський узвіз, 14-16. Крім того, суд заборонив перешкоджати роботі будівельного крана.

Читайте також: В історичних районах хочуть "спустити" паркінги під землю

Як відомо, на Андріївському узвозі, який є історичним центром Києва, максимальна висота забудови не може перевищувати 12 м.

У 2010 році Київське відділення інспекції державного архітектурно-будівельного контролю надало ПП «Маркон» дозвіл на будівництво. 

Наприкінці 2016 року будівництво перейшло в активну стадію. Тоді ж заступник голови КМДА Олександр Спасибко доручив підрозділам КМДА перевірити дотримання містобудівного та земельного законодавства на об'єкті. У результаті, в КМДА заявили про захоплення 0,04 га комунальної землі та порушення строків договору на будівництво. 

Водночас 23 березня 2018 року Міністерство культури видало дозвіл ПП «Маркон» на проведення земельних робіт на ділянці. 

17 та 19 квітня під КМДА громадські активісти провели акції простесту проти забудови Андріївського узвозу.

У квітні 2018 році Департамент міськблагоустрою анулював картку на тимчасове порушення благоустрою з 21 червня 2017 року до 21 листопада 2019 року. 

Фото: Real-vin.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-