Києву обіцяють не піднімати тарифи на тепло до кінця року

Києву обіцяють не піднімати тарифи на тепло до кінця року

Укрінформ
КП "Київтеплоенерго" у поточному році не підвищуватиме тарифи на тепло через довготривалу процедуру розгляду проекту тарифів у НКРЕКП.

Про це інформує прес-служба компанії.

"У зв’язку з підвищенням ціни на природний газ КП ініціювало громадське обговорення щодо коригування діючих тарифів на виробництво теплової енергії на ТЕЦ на грудень 2018 року. Проект стосувався тарифів на виробництво теплової енергії для категорій "населення" та "релігійні організації", які були запропоновані на грудень 2018 року. Однак враховуючи довготривалу процедуру розгляду проекту тарифів у НКРЕКП, 30 календарних діб, КП прийняло рішення, що до кінця 2018 року дані тарифи змінюватися не будуть", - йдеться у повідомленні.

Компанія нагадала, що 90% тарифу на виробництво теплової енергії становить паливо (природний газ). Тож коли ціна на газ змінюється – пропорційно до неї коригується і вартість виробництва теплової енергії. Відповідно до Постанови №867 Кабінету міністрів України від 19 жовтня 2018 року, діє єдина ціна на газ для всіх категорій споживачів - 6235,51 грн за 1000 м куб. Раніше ціна для населення становила 4942 грн за 1000 м куб., для релігійних організацій – 2471 грн за 1000 м куб.

Виконуючи рекомендації НКРЕКП, Київтеплоенерго розпочало процедуру розрахунків економічно обгрунтованого рівня тарифів. Коригування стосується виключно паливної складової (природний газ). Інші статті витрат, враховані в собівартості, залишаються незмінними.

Читайте також: Тепло для киян із 1 грудня може подорожчати на третину - проект тарифів

Як повідомляв Укрінформ, газ для потреб населення з 1 листопада подорожчав на 23,5%. З урахуванням доставки і ПДВ нова ціна газу для населення становить 8548,92 грн, для підприємств теплокомуненерго – 8361,85 грн.

На позачерговому засіданні уряду 19 жовтня Кабінет міністрів підтримав підвищення ціни на газ для населення на 23,5% з 1 листопада.

Одразу після цього МВФ оприлюднив заяву про те, що Міжнародний валютний фонд і уряд України дійшли згоди про запровадження нової програми кредитування української економіки Stand-By замість програми розширеного фінансування EFF, яка завершується у березні 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-