У Києві вшанували пам‘ять загиблих у військових конфліктах

У Києві вшанували пам‘ять загиблих у військових конфліктах

Фото
Укрінформ
У Києві пройшла урочиста церемонія з нагоди Дня пам'яті полеглих, який традиційно відзначають у країнах Британської Співдружності в день закінчення Першої світової війни. 

Про це повідомляють кореспонденти Укрінформу.

Під час заходу представники Посольств та Міністерства оборони України вшанували загиблих хвилиною мовчання та поклали квіти до могили Невідомого солдата в Парку Вічної слави. 

У Києві вшанували пам‘ять загиблих у військових конфліктах / Фото: Анатолій Сірик, Укрінформ

Участь у церемонії взяли Посол Франції в Україні Ізабель Дюмон, Посол Великобританії в Україні Джудіт Гоф, Посол Канади в Україні Роман Ващук. Також під час церемонії пролунали вірші від учасників заходу та молитва за полеглими у війнах. У всіх гостей та учасників заходу на одязі була прикріплена квітка маку, що є символом вшанування пам`яті.

11 листопада 1918 року - день, коли було підписано Комп'єнське перемир'я - договір про припинення військових дій у Першій світовій війні. У Києві церемонія Дня пам'яті полеглих проходить шостий рік поспіль.

Читайте також: У Парижі проходять пам’ятні заходи з нагоди завершення Першої світової

Як повідомляв Укрінформ, у Парижі тривають пам’ятні та урочисті заходи з нагоди сотої річниці завершення Першої світової війни. Участь у заходах бере Президент України Петро Порошенко. Зараз у Парижі лідери близько 70-ти держав Європи та світу вшановують пам'ять загиблих у Першій світовій біля Тріумфальної арки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-