Ми створюємо у Києві комфортні умови для іноземних інвесторів - Кличко

Ми створюємо у Києві комфортні умови для іноземних інвесторів - Кличко

Укрінформ
 Україна - надійні партнери і зацікавлені в подальшому залученні іноземних, зокрема німецьких, інвестицій у розвиток економіки.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час дискусії «Зовнішньоекономічний портал Баварія - Україна”, яка відбулася в німецькому місті Пассау, повідомляє сайт столичного голови.

Разом з мером Києва в обговоренні перспектив співпраці взяли участь міністр транспорту та інфраструктури Німеччини Андреас Шоєр та прем’єр-міністр Баварії Маркус Зьодер. Також на заході були присутні понад 500 представників баварського бізнесу, медіа, громадських діячів.

"Сьогодні понад 180 підприємств Баварії мають свої представництва в Україні, центральні офіси яких працюють в Києві, а також є співвласниками українських компаній. Баварські інвестори, зокрема такі відомі підприємства, як Deutz-Fahr, Knauf, Hipp, Leoni, Walter Bau AG, BMW, MAN, AUDI продовжують активно працювати на нашому ринку. Також нещодавно в Києві відкрили офіційне представництво федеральної землі Баварія в Україні. Саме для інтенсифікації співпраці і залучення німецьких інвестицій в економіку Києва, України", - зазначив Кличко.

Він наголосив, що співпраця підприємств двох країн має бути  взаємовигідною. Зокрема, додав Кличко, в Києві створюються умови й надалі ця робота буде проводитися, щоб іноземні, в тому числі і баварські інвестори, бізнесмени почувалися комфортно, вели свої справи з вигодою, створюючи робочі місця та сплачуючи податки.

Міністр транспорту та інфраструктури Німеччини Андреас Шоєр підкреслив, що у міністерства склалася тісна співпраця з Києвом. 

"Ми задоволені і збираємося її (співпрацю - ред.) зробити ще більш інтенсивною. Йдеться, зокрема, про розвиток інфраструктури міста. Сьогодні Віталій Кличко приділяє багато уваги цьому в Києві, і ми бачимо результат. Безумовно, для цього потрібні інвестиції, і ми готові співпрацювати", - сказав Шоєр.

За його словами, загалом за часи української незалежності Німеччина інвестувала понад 6,6 мільярда євро в українську економіку.

Прем‘єр-міністр Баварії Маркус Зьодер підкреслив, що Київ сьогодні показує приклад у перетвореннях в Україні і це важливо для подальших реформ в країні. «Київ - серце України, приклад у перетвореннях. Якщо все успішно буде в Києві, так само успішно буде і в усій Україні. Ми зацікавлені в стабільності, в економічних реформах, в подоланні корупції в Україні. Особливу увагу приділяємо сьогодні співпраці в сфері технологій, науки і освіти», - зазначив Зьодер.

Мер столиці, у свою чергу, запевнив, що Україна продовжить зміни, які сьогодні втілює в умовах російської агресії, відстоюючи свою незалежність і територіальну цілісність. 

Читайте також: Кличко взяв участь у з’їзді Європейської народної партії у Гельсінкі

На його переконання, дуже важливо спілкуватися з інвесторами, відповідати на питання, які їх цікавлять, переконувати і залучати до співпраці. 

"Я думаю, що сьогодні я зняв перестороги, які звучали в питаннях деяких потенційних інвесторів. Адже Київ, справді, надійний партнер і всіляко сприяє роботі іноземних інвесторів», - резюмував Кличко.

Фото: kiev.klichko.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-