Прокуратура викрила корупційну схему посадовців

Прокуратура викрила корупційну схему посадовців "Київтранспарксервісу"

Фото
Укрінформ
Прокуратура Києва викрила корупційну схему посадових осіб комунального підприємства "Київтранспарксервіс", які вимагали від підприємців хабарі за розміщення паркувальних майданчиків.

Про це повідомляє прес-служба столичної прокуратури.

"У ході спільної спецоперації прокуратури міста Києва, Управління захисту економіки у місті Києві Департаменту захисту економіки Національної поліції України та Слідчого управління Головного управління Нацполіції України в м. Києві за сприяння Управління з питань запобігання та виявлення корупції КМДА викрито та припинено діяльність організованої злочинної групи у складі 4 службових осіб комунального підприємства «Київтранспарксервіс», які організували схему системного вимагання та отримання від підприємців неправомірної вигоди за розміщення на території столиці паркувальних майданчиків", - розповіли в прес-службі.

Організатором злочинного угруповання виявився головний спеціаліст відділу організації роботи відведених паркувальних майданчиків «Київтранспарксервіс». Він залучив до корупційної схеми ще двох начальників відділів та головного спеціаліста, які безпосередньо займались оформленням документів на розміщення паркувальних майданчиків, погодженням їх в Управлінні патрульної поліції у м. Києві, проведенням зустрічей з підприємцями, під час яких останні передавали посадовцям хабарі за їх «послуги».

Згідно з матеріалами слідства, за оформлення документів та укладання договору на розміщення одного паркувального майданчика учасники злочинної групи вимагали від підприємців від 500 до 700 доларів США.

У прокуратурі повідомили, що 9 листопада за результатами проведення комплексу негласних слідчих дій під час отримання частини хабара в сумі 33 600 грн затримано одного з учасників злочинної схеми - головного спеціаліста комерційного відділу по роботі спеціально обладнаних майданчиків КП «Київтранспарксервіс». Раніше у ході обумовленої зустрічі посадовець отримав першу частку хабара у сумі 14 000 грн.

У подальшому під процесуальним керівництвом прокуратури м. Києва слідчими столичної поліції в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України затримано ще трьох учасників злочинної групи, у тому числі організатора.

Одного з фігурантів затримали в столичному аеропорту після повернення з закордонної поїздки, інших - на території столиці.

Читайте також: Нові правила паркування в дії: у центрі Києва почали евакуацію автівок

На даний час вирішується питання щодо повідомлення усім затриманим особам про підозру за ч. 3 ст. 28 (Вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

На підставі ухвал суду за місцем мешкання фігурантів, в автотранспорті, а також у службових приміщеннях КП «Київтранспарксервіс» та Управління патрульної поліції у м. Києві УПП у м. Києві проведено обшуки.

Слідство у кримінальному провадженні триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-