Незаконну рекламу на Ярославому Валу демонтують упродовж місяця – КМДА

Незаконну рекламу на Ярославому Валу демонтують упродовж місяця – КМДА

Фото
Укрінформ
Протягом листопада на вул. Ярославів Вал у Києві будуть демонтовані 322 незаконні вивіски.

Про це сказав заступник голови КМДА Валентин Мондриївський під час інспекції демонтажних робіт на Ярославому Валу, повідомляє прес-служба КМДА

 «Вже незабаром ще одна вулиця історичного Києва буде звільнена від засилля незаконних вивісок. Історична частина нашого міста та прекрасні будівлі, розташовані тут, активно очищуються від вивісок, які спотворюють фасади будівель. На сьогодні вже завершені роботи на вул. Сагайдачного (демонтовано 183 вивіски), на Нижньому та Верхньому Валах (демонтована 621 вивіска). Наразі триває робота на Ярославому Валу», – повідомив  Мондриївський.

Роботи стартували 29 жовтня. Станом на сьогодні вже демонтовано близько 100 із 322 незаконних вивісок.

Усім балансоутримувачам будівель-пам’яток, після демонтажу вивісок, Департамент охорони культурної спадщини направляє приписи щодо приведення фасадів пам’яток до ладу.

Мондриївський закликав підприємців поважати місто і приводити свої вивіски  відповідно до вимог та монтувати лише ті, щодо яких отримано позитивний висновок. «Що стосується вже існуючих незаконних вивісок та рекламних конструкцій, то або власники самі їх демонтують, або це зробить КП «Київреклама», – додав він.

За його словами, протягом 10 місяців 2018 року у Києві було демонтовано 13 187 рекламних засобів, у тому числі 8115 вивісок.

«У 2016 році, коли стартувала реформа у галузі, було демонтовано близько 5000 конструкцій, у минулому році – 8600. Як ви бачите, за 10 місяців поточного року демонтовано більше, аніж за попередні два роки. Звісно, є соціально відповідальний бізнес, який допомагає місту впроваджувати реформу і самостійно демонтує свої конструкції», – резюмував Мондриївський.

Читайте також: У «Київзеленбуді» пояснили, чому необхідно обрізувати крони дерев

У свою чергу, начальник Управління з питань реклами КМДА Олександр Смирнов нагадав, що задля зручності підприємців було запроваджено додаткову опцію – онлайн-ресурс для оформлення вивісок.

Як відомо, у 2016 році розпочалась реформа у рекламній сфері – прийняті Правила розміщення зовнішньої реклами в Києві та Порядок розміщення вивісок. З 2016 року в Києві демонтовано 27 528 рекламних конструкцій різних типів (наземна, фасадна, вивіски тощо).

Фото: КМДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-