У «Київзеленбуді» пояснили, чому необхідно обрізувати крони дерев

У «Київзеленбуді» пояснили, чому необхідно обрізувати крони дерев

Укрінформ
У комунальному об'єднанні «Київзеленбуд» пояснили, що крони дерев необхідно обрізати для збереження зелених насаджень та з міркувань безпеки: під час негоди дерева можуть пошкодити авто, дахи будівель чи електромережі або навіть травмувати людину.

Про це повідомляє сайт Київської міської ради

«У комунальному об'єднанні «Київзеленбуд» роз'яснюють: крони дерев необхідно обрізати, оскільки це дозволяє видаляти сухі гілки без шкоди зеленим насадженням, а також з міркувань безпеки: під час негоди дерева можуть пошкодити автомобілі чи інше майно, розбити дахи будівель, пошкодити електромережі чи навіть травмувати людину», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, фахівці Київзеленбуду здійснюють огляд зелених насаджень, під час якого виявляють дерева, що потребують застосування заходів санітарної, формувальної чи омолоджувальної обрізки крон. Також Київзеленбуд моніторить звернення киян щодо обрізки і на місці визначає її доцільність. Обрізці підлягають дерева, що мають сухі чи аварійні гілки, суховершинність, ознаки ураження хворобами чи омелою, а також ті, що потребують формування крони або погіршують видимість дорожніх знаків і засобів регулювання дорожнього руху, чи можуть призвести до пошкодження повітряних ліній електропередач тощо.

У підприємстві зазначили, що обрізка крон дерев здійснюється згідно з Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України (затверджених Наказом Мінрегіонбуду № 105). Головна мета - збереження зелених насаджень та утримання їх у здоровому впорядкованому стані.

Читайте також: Стало відомо, які дерева кияни обрали для Хрещатика

Поінформовано, що невиконання заходів може призвести до підвищення рівня небезпеки ураження дерев збудниками хвороб і шкідниками; розповсюдження рослини-напівпаразиту омели; неможливості дотримання будівельних норм та інших нормативно-правових актів щодо відстані від крон дерев до будівель, споруд, комунікацій тощо.

 ФОТО: segodnya.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-