У Києві поклали квіти до могили Невідомого солдата

У Києві поклали квіти до могили Невідомого солдата

Фото
Укрінформ
У Києві відбулася урочиста церемонія покладання квітів до Могили невідомого солдата з нагоди 75-ї річниці визволення міста від нацистів.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

У заході взяли участь представники міської влади, ветерани, жителі та гості міста.

До Дня визволення Києва, який відзначають щорічно 6 листопада, у столиці традиційно проходять церемонія покладання квітів та хвилина мовчання.

У Києві поклали квіти до могили Невідомого солдата/ Фото Юлії Овсяннікової

Як повідомлялось, цього дня, 75 років тому, Київ був визволений від нацистських окупантів.

Це відбулось у результаті Київської наступальної операції, яка тривала з 3 до 13 листопада 1943 року і була складовою частиною Битви за Дніпро – однієї з наймасштабніших і найкровопролитніших воєнних операцій у світовій історії. У ній були задіяні до чотирьох мільйонів людей з обох сторін, а втрати складали до понад двох мільйонів осіб.

Читайте також: 75 років тому Київ визволили від нацистських окупантів

Під час визволення Києва радянські війська зазнали величезних втрат, адже за негласним наказом Сталіна столицю України треба було взяти до чергової річниці Жовтневої революції.

Як відомо, найзапекліші бої точилися за Букринський плацдарм, який, на противагу Лютізькому, не був успішним. Ніч з 5 на 6 листопада стала вирішальною в битві за Київ. По Брест-Литовському шосе (проспект Перемоги) у місто прорвалися перші танки. До четвертої ранку опір противника в місті було зламано. По обіді до Києва увійшли основні частини радянської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-