Столиця заощадила майже 4 мільярди на електронних закупівлях

Столиця заощадила майже 4 мільярди на електронних закупівлях

Укрінформ
Київ завдяки запровадженню електронних закупівель через систему ProZorro зекономив 3,85 мільярда гривень бюджетних коштів.

Про це заявив Київський міський голова Віталій Кличко під час виступу на Kyiv Smart City Forum 2018, повідомляється на сайті мера

За словами Кличка, Київ став першим містом в країні, яке запровадило таку систему електронних закупівель, і сьогодні понад 1800 структурних підрозділів здійснюють закупівлі через ProZorro.

Також, як зазначив мер, Київ став першим містом в Україні, яке повноцінно запровадило «Відкритий бюджет» та багато інших «розумних» технологій в управлінні містом.

«2 тисячі киян щоденно відвідують онлайн сторінку «Відкритого бюджету» та переглядають дані. Інформацію, наприклад, про 100 найбільших платників податків можна переглянути в розрізі районів. Включно з договорами, актами виконаних робіт та сумами бюджетних коштів», - зазначив Кличко.

Також, за його словами, великою популярністю серед киян користується і «Бюджет участі», в рамках якого жителі столиці пропонують до фінансування і втілюють проекти у своїх дворах, районах, в місті.

Зокрема, зазначив Кличко, минулого року на проекти «Бюджету участі» місто виділило 50 млн гривень. Їх розподілили серед 62-х переможців. Цього року переміг 141 проект. І фонд на реалізацію ідей киян столиця збільшила до 150 млн.

Загалом, як підкреслив міський голова, три роки розбудови smart-інфраструктури Києва принесли чимало досягнень. Сьогодні Kyiv Smart City об’єднує владу, активних киян, бізнес задля створення smart-інфраструктури столиці. За словами мера, йдеться, зокрема, про інструменти для втілення електронної демократії, електронних закупівель та міських сервісів.

Читайте також: Мер розповів, як столичний транспорт під’єднують до WiFi

«Концепція Smart City передбачає розвиток міста за основними напрямками: транспорт, охорона здоров’я, освіта, житлово-комунальне господарство. Тобто, це ті інструменти, сервіси, які роблять життя в місті комфортнішим і безпечнішим для його мешканців», - зазначив Кличко.

Як повідомлялося, Kyiv Smart City Forum відбувається вже втретє. Цього року на форум зібралися понад 1200 учасників, зокрема, міські голови і представники адміністрацій українських міст, IT-спільнота, представники бізнесу, експерти і громадські діячі. Заплановано виступи 50 найцікавіших іноземних та українських спікерів. Також на форумі працює 6 тематичних секцій, де тривають виступи формату Short Talks. Гості форуму можуть відвідати Smart Expo Zone та LOUNGE ZONE.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-