Мер розповів, як столичний транспорт під’єднують до WiFi

Мер розповів, як столичний транспорт під’єднують до WiFi

Укрінформ
Понад 1 200 одиниць міського громадського транспорту обладнані безпровідними точками доступу до інтернет-мережі.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час відкриття Kyiv Smart City Forum 2018, повідомляє прес-служба міської влади

"1 211 одиниць міського громадського транспорту обладнані безпровідними точками доступу до інтернет-мережі", – зазначив Кличко.

Також у столиці облаштовано 11 локацій з безкоштовним доступом до WiFi. Це парк імені Тараса Шевченка, станції метро «Золоті Ворота», «Палац Спорту», «Майдан Незалежності», «Палац «Україна». А також доступ до мережі є на Михайлівській, Софійській, Контрактовій та Поштовій площах; біля НСК «Олімпійський» та в районі фунікулера.

Іншими елементами транспортної smart-інфраструктури Києва Кличко назвав GPS-трекери, встановлені на комунальному пасажирському транспорті та комунальній техніці, аби відстежувати маршрути пересування відповідного транспорту на окремому сайті. Так, на комунальному пасажирському транспорті Києва встановлено 1,2 тисячі GPS-трекерів. 665 GPS-трекерів встановили на комунальну спецтехніку, у тому числі на снігоприбиральну.

Для зручності пасажирів громадського транспорту частину зупинок у столиці вже обладнали інформаційними табло.

«У Києві на зупинках працюють 83 табло, що інформують про час прибуття громадського транспорту. До кінця цього року ми плануємо обладнати такими табло ще 70 зупинок громадського транспорту в столиці», – сказав Кличко.

Також міський голова назвав успішною роботу проекту «Безпечне місто», який втілюють для безпеки киян, контролю роботи комунальних служб, контролю і управління трафіком у місті.

Читайте також: У Києві вже реалізували 37 проектів Громадського бюджету-2017

За словами Кличка, у Києві у рамках загальноміської системи відеоспостереження вже працює 6 800 камер. Зокрема, сьогодні у столиці є камери з функцією розпізнавання облич, номерів автомобілів. Інформацією з камер користуються і правоохоронні органи. Мер зазначив, що чимало злочинів уже розкрито у Києві завдяки проекту «Безпечне місто».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-