У Києві вже реалізували 37 проектів Громадського бюджету-2017

У Києві вже реалізували 37 проектів Громадського бюджету-2017

Укрінформ
Переможцями Громадського бюджету-2017 стали команди 141 проекту на загальну суму 149,2 млн грн, з них реалізовано 37 проектів.

Про це розповів перший заступник директора Департаменту фінансів Олександр Корень, передає прес-служба КМДА.

«Найбільша питома вага проектів, які беруть участь у Громадському бюджеті, стосується двох галузей: освіти та спорту. Ці проекти спрямовані на покращення матеріально-технічної бази закладів, створення освітніх просторів, ремонт або встановлення спортивних майданчиків», – розповів Корень.

Він уточнив, що серед затверджених - 62 великі проекти (тобто, вартість яких перевищує 400 тис. грн) та 79 малих. 

За словами посаовця, наразі реалізовано 37 проектів, серед яких, фестиваль молодіжних ініціатив «YouThDay»; реабілітаційний центр для мешканців Деснянського району; соціальні послуги денного догляду для дітей із тяжкими порушеннями розвитку; Міжнародний фестиваль дитячо-юнацької творчості «Сонячний каштанчик»; Радіодей.

«Більшість проектів перебуває на різних стадіях реалізації, проте є такі, де реалізація ще не розпочата. Зі свого боку, ми проводимо спільну роботу з авторами проектів та розпорядниками коштів. Сподіваємось, що це дасть змогу зменшити кількість невиконаних проектів та максимально уникнути конфліктних ситуацій між сторонами», – зауважив Корень.

Читайте також: Лише 4,7% міст співпрацюють з навколишніми селами — дослідження

Громадський бюджет – це демократичний процес дискусії та прийняття рішень, у якому кожен мешканець територіальної громади має змогу впливати, на що витрачати кошти місцевого бюджету.

У Києві цей інструмент застосовується з 2016 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-