Вбивство двох дітей у Києві: поліція розповіла подробиці

Вбивство двох дітей у Києві: поліція розповіла подробиці

Фото, відео
Укрінформ
Жінка, затримана у Києві за підозрою у вбивстві двох своїх малих дітей, працювала вихователем в одному з дитсадочків.

Про це розповів начальник Дарницького управління поліції Сергій Чернишев, повідомляє прес-служба поліції Києва.

«Встановлено, що подружжя розлучилося, однак чоловік, який уже має іншу родину, завжди підтримував колишню дружину та дітей: орендував квартиру та допомагав фінансово. Сусіди та колеги жінки (а вона працювала вихователем у дитячому садочку, який також відвідували загиблі дітки) розповіли, що вона була замкнутою, практично ні з ким не спілкувалася. При цьому дітки завжди були доглянуті, займалися плаванням, айкідо та фігурним катанням», - зауважив Чернишев.

За його словами, сім’я переїхала до Києва із Криму і раніше ніколи не потрапляла у поле зору правоохоронців. Поліцейські уже провели огляд помешкання затриманої, поспілкувалися із її колишнім чоловіком, із сусідами та колегами. Ті розповідають, що після розлучення жінка перебувала у депресивному стані.

Читайте також: У Києві поліція затримала жінку за підозрою у вбивстві двох своїх дітей

Чернишев поінформував, що із жінкою спілкуються слідчі, які намагаються встановити причини її вчинку, залучені адвокат і лікарі, які надали їй першу допомогу. Затримана пояснила, що разом із дітьми вони пішли купатися, діти втопилися, а вона, хоч і хотіла накласти на себе руки, не змогла цього зробити. При цьому жінка зауважила, що «так буде краще для них», розповів начальник Дарницького управління поліції.

Він додав, що під час слідства будуть призначені судові експертизи, зокрема і психіатрична для встановлення осудності жінки. За вбивство дітей їй загрожує до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Як повідомлялося, ввечері 26 жовтня у Дарницьке управління поліції звернувся чоловік, який повідомив, що його колишня дружина забрала їхніх спільних дітей (дівчинку 2012 р.н. і хлопчика 2013 р.н.) і зникла. Згодом жінку в неадекватному стані знайшли неподалік від Чернігова. Вона сказала, що діти пішли купатися на озеро. Уранці 28 жовтня тіла дітей виявили в озері Срібний Кіл у Дарницькому районі Києва.

Жінку затримано. Кримінальне провадження, відкрите за ч. 1 ст. 115 (Умисне вбивство) з додатковою кваліфікацією - безвісно відсутні, перекваліфіковано на ч. 2 ст. 115 (Умисне вбивство двох і більше людей) Кримінального кодексу України. Затриманій загрожує покарання до 15-ти років позбавлення волі або довічне ув‘язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-