У Києві майже 10% молочних продуктів фальсифіковані — експерти

У Києві майже 10% молочних продуктів фальсифіковані — експерти

Укрінформ
Менше 10% проб молочної продукції, відібраних Держпродспоживслужбою у Києві на перевірку, мали ознаки фальсифікату.

Про це розповів на прес-конференції у Києві на тему: "Фальсифікат замість молочки: що продають українцям під виглядом продуктів?" заступник керівника Головного управління Державної служби України з безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Олександр Овчаренко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Всі порушення було виявлено на неофіційних, незареєстрованих точках продажу, в офіційних мережах таких порушень не виявлено.

“По місту Києву, з 58 перевірок, які ми провели, з 58 зразків проб продукції, які ми відібрали, 5 проб виявилися фальсифікатом. Там містилося масло, в даному випадку вершкове, містилася пальмова олія. Тобто менше 10% зразків відібраних мали ознаки фальсифікату”, - сказав Овчаренко.

Він зазначив, що трохи менше половини - 23 проби з відібраних 58, мали порушення щодо безпечності продукції: це кишкова паличка, невідповідність мікробіологічних показників, мікроорганізмів встановленим нормам безпечності харчових продуктів. Отже, товар міг транспортуватися або зберігатися з порушенням температурного режиму, технологічного процесу.

“Ці всі порушення виявлені на тих точках продажу, які незареєстровані, вони є поза законом. Ми зараз спільно з громадськістю, спільно з поліцією відпрацьовуємо ці точки. В офіційних мережах, які несуть за це відповідальність, і де є ще додатковий нагляд у вигляді уповноважених ветеринарних лікарів, такого не виявляли”, - акцентував фахівець.

Читайте також: Запрацював інспекційний портал з даними про перевірки підприємств

Також посадовець повідомив, що найближчим часом у Києві відбудуться масові перевірки усіх видів продуктів на відповідність вимогам безпечності.

“Зараз більше 400 об’єктів лише по місту Києву буде піддано заходам державного контролю та нагляду, таким як відбір зразків проб продукції і дослідження їх в акредитованій лабораторії”, - сказав Овчаренко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-