Кличко зустрівся з Праведниками Бабиного Яру

Кличко зустрівся з Праведниками Бабиного Яру

Фото
Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся та поспілкувався з Праведниками Бабиного Яру й їхніми родинами на традиційному пам'ятному заході в КМДА. 

Про це повідомляє прес-служба столичної влади

«Сьогодні у світі близько двох тисяч Праведників, майже триста з них мешкають в Україні. 52 - живуть у Києві, і столична влада докладає всіх зусиль, аби подвиг Праведників не був забутий», - зазначив Кличко.

Так, за словами мера, на території Національного історико-меморіального заповідника «Бабин Яр» облаштовані Алея Праведників та Алея Мучеників (Дорога Скорботи). Також в управління Заповідника було передано будинок по вулиці Мельникова, 44, де колись була контора єврейського кладовища.

Кличко зустрівся з Праведниками Бабиного Яру/ Фото: КМДА

«Нарешті запущений процес створення музею пам'яті про ті трагічні події та музею Праведників. Ми передали Заповіднику нежитлову будівлю - будинок садівника - по вул. Мельникова, 48б, у безоплатне користування для розміщення охорони та технічного персоналу адміністрації заповідника. Зроблено багато, але треба зробити ще більше, щоб у Києві з'явився нарешті Меморіальний центр Голокосту «Бабин Яр». Ми працюємо над цим, запевняю вас. Це моя особиста амбіція як мера столиці», - сказав Кличко.

Читайте також: На прем’єрі фільму про Голокост Кличко пообіцяв відкрити Меморіальний центр "Бабин Яр"

Мер також зазначив, що міська влада намагається поліпшити життєві умови Праведників Бабиного Яру. Так, у столиці щорічно надають матеріальну допомогу за програмою «Турбота». Праведникам виплатили по 700 грн одноразової адресної соціальної матеріальної допомоги з нагоди відзначення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, по 500 грн з нагоди відзначення Дня незалежності України, а також по 2 500 грн до Дня пам'яті жертв Бабиного Яру.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-