У Києві запустили муніципальну соцмережу

У Києві запустили муніципальну соцмережу "Спільно"

Фото
Укрінформ
В Укрінформі відбулася презентація нової інтернет-платформи для діалогу та консультацій між державною адміністрацією та громадянським суспільством.  

Як повідомив під час прес-конференції голова ГО "Укрмедіа" Олег Чеславський, муніципальна соціальна мережа "Спільно" стане корисним інтерактивним помічником активної громадськості та максимально об'єднає всі міські інструменти демократії на одному е-ресурсі.

"Ми презентуємо нашу розробку - це онлайн-платформа, яку ми створювали для діалогу і співпраці з владою. Проблема, яка сьогодні існує, це те, що у нас погано побудоване взаєморозуміння в суспільстві і деколи ми не бачимо проблем, які стосуються всієї нашої країни. Саме для цього ми намагаємося створити реєстр активних громадян, реєстр неурядових організацій, місцевих органів влади, суспільно-відповідального бізнесу для обміну інформацією та комунікацією", - сказав Чеславський. 

За його словами, платформа дає можливість створити персональну сторінку організації, вести власний блог, інформувати учасників про свою активність, а згодом запропонувати ініціативу, ідею, проект, пропозицію, знайти однодумців, партнерів, волонтерів, спонсорів та отримати консультацію від представників влади. 

"На сьогодні вже готовий кабінет користувача, може зареєструватися будь-який громадянин України, який отримає можливість в своєму кабінеті розміщувати інформацію про свою діяльність, зможе створювати свій блог, вести стрічку новин, публікувати анонси. Аналогічні можливості отримують і громадські організації, тобто кожна організація може створити сторінку безкоштовно і вести там свою діяльність", - додав він.

Читайте також: Twitter розкрив майже чотири тисячі акаунтів російської "фабрики тролів"

Як зазначила директор Департаменту суспільних комунікацій КМДА Марина Хонда, створена платформа посилить комунікацію влади з громадськістю. 

"Це модель, де громадські організації, які існують в місті Києві можуть між собою об'єднуватись і спілкуватися по напрямках і надавати пропозиції для влади. У Києві офіційно зареєстровано 15 тисяч громадських організацій і для нас дуже важливо зрозуміти бачення громадських активістів щодо розвитку міста Києва. Нам важко зорієнтуватися в основних напрямках, якими займаються громадські організації, тому для нас ця платформа є ефективним механізмом для спілкування. З боку громадських організацій ця платформа буде ще більш актуальною, тому що дасть можливість об'єднатися громадському сектору", - наголосила Хонда.  

Нова інтернет-платформа для діалогу та консультацій між державною адміністрацією та громадянським суспільством (Муніципальна соціальна мережа "Спільно" www.spilno.org) впроваджується у рамках реалізації проекту з Офісом Ради Європи в Україні "Сприяння участі громадян у демократичному процесі прийняття рішень в Україні" в партнерстві з громадською організацією "Укрмедіа". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-