Швидкісна залізниця: стало відомо, як назвуть станцію у “Борисполі”

Швидкісна залізниця: стало відомо, як назвуть станцію у “Борисполі”

Укрінформ
Нова станція швидкісної залізниці, яка будується біля аеропорту "Бориспіль", матиме назву "Бориспіль-аеропорт".

Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Укрзалізниця".

"Укрзалізниця закінчила процедуру офіційного затвердження назви залізничної станції, яка будується біля аеропорту «Бориспіль». Нова станція носитиме назву Бориспіль-аеропорт", - йдеться у повідомленні.

Таким чином, подорожуючі авіаційним транспортом прямуватимуть за маршрутом Київ-Пасажирський – Бориспіль-аеропорт.

При цьому в Укрзалізниці нагадали, що продовжують шукати назву для експресу, який сполучатиме Центральний залізничний вокзал столиці з головним летовищем країни.

Нині, за інформацією компанії, на станції Бориспіль-аеропорт уже побудовані дві платформи завдовжки по 114 метрів. Продовжується укладання покриття платформ з гранітних плит. Майже завершено будівництво павільйону та облаштування вхідної групи: сходинок, пандусів. Розпочато будівництво навісу над платформами та павільйоном. Також облаштований фундамент споруди та змонтовано 18 із 46 стійок.

Читайте також: В Укрзалізниці розповіли про збитки у 660 тисяч від дій вандалів

Укрзалізниця також продовжує будувати швидкісну лінію залізничного сполучення між Києвом та ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль». Станом на 16 жовтня укладено 3450 погонних метрів колії (залишилося укласти ще 498 метрів) з урахуванням 4 стрілок та запобіжного тупика. Облаштовано 1400 погонних метрів земляного полотна колії від місця примикання в бік аеропорту Бориспіль. Побудовано дві водопропускні труби.

Окрім цього, триває будівництво шляхопроводу. Вже майже змонтовані прогонові споруди. На змонтованих спорудах виконано влаштування консолей, плит, перильного огородження, монтаж тротуарних плит. Днями планується монтувати шосту прогонову споруду. Також забетоновано 36 буронабивних паль та ростверків, стійок і ригелів усіх опор.

Як повідомляв Укрінформ, Укрзалізниця планує до кінця року реалізувати проект із швидкісного залізничного сполучення між Центральним залізничним вокзалом і міжнародним аеропортом "Бориспіль". Час руху поїзда на дільниці Київ - "Бориспіль" складатиме 35-40 хвилин.

На цьому маршруті передбачено курсування рейкових автобусів виробництва PESA.

Фото: УЗ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-