Частина будинків Києва знизила платежі за рахунок термомодернізації - КМДА

Частина будинків Києва знизила платежі за рахунок термомодернізації - КМДА

Укрінформ
У частині будинків Києва знизили платежі за опалення у 2-3 рази за рахунок термомодернізації.

Про це повідомляє прес-служба КМДА із посиланням на слова заступника голови КМДА Петра Пантелеєва.

"Кияни сьогодні можуть впливати на витрати на комунальні послуги і знижувати їх шляхом проведення заходів термомодернізації. Ціна опалення може зменшитись утричі за рахунок встановлення теплопункту, утеплення будинку, заміни вікон тощо. Так, мешканці будинку на бульварі Ярослава Гашека, 18 сплатили в опалювальний період 10 гривень за квадратний метр опалювальної площі замість нормативних 31,5 гривень за квадратний метр", - зазначив Пантелеєв.

Він зауважив, що за останні чотири роки тарифи на тепло і гарячу воду суттєво підвищились через зростання ціни на природний газ. Органи місцевої влади не мають повноважень впливати на вартість енергоносіїв. Але вони можуть створити умови, за яких люди сплачуватимуть менше, навіть при нинішній високій вартості газу.

Читайте також: Кличко сказав, кого підключають до тепла першим

«У Києві діє програма «70/30», у рамках якої здійснюються у житлових будинках енергоефективні заходи за принципом співфінансування. Місто оплачує 70% вартості, а люди збирають ще 30%. Мешканці встановлюють індивідуальні теплопункти з погодним регулюванням тепла, утеплюють будинки, замінюють обладнання і конструкції. У результаті – колосальна економія на комунальних платежах», – зауважив Пантелеєв.

Він зазначив: будинків, що взяли участь у програмі, вже більше 330 і кількість їх збільшується.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-