Живи та працюй в Україні: Служба зайнятості провела Кар'єрний форум-2018

Живи та працюй в Україні: Служба зайнятості провела Кар'єрний форум-2018

Фото
Укрінформ
Київський міський центр зайнятості спільно з Інститутом підготовки кадрів Державної служби зайнятості України провели Кар'єрний форум - 2018 «Живи та працюй в Україні».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначила заступник голови Державної служби зайнятості Юлія Жовтяк, служба зайнятості вважає одним із пріоритетних завдань роботу з молоддю.

 «Державна служба зайнятості велику увагу приділяє професійній орієнтації, не тільки наших безробітних, але й молоді. Наразі ми проводимо профорієнтацію для безробітних, які звертаються до Державної служби зайнятості та молоді старших класів. Профорієнтація є важливим інструментом, саме тому ми організовуємо такі форуми для того, щоб ознайомлювати молодь і батьків із сучасним ринком праці», - сказала Жовтяк.

Крім цього, за її словами, служба зайнятості співпрацює з роботодавцями у напрямку підготовки фахівців за дуальною формою навчання.

Директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич поінформував, що за 9 місяців поточного року в 10 районних філіях Київського міського центру зайнятості отримали профорієнтаційні послуги майже 88 тисяч осіб, з них безробітних - 22,5 тисячі, в тому числі люди з інвалідністю - тисяча осіб, ВПО - тисяча осіб, учасники АТО - 700 осіб. Інші категорії - понад 65,5 тисячі, а саме особи, що навчаються в різних навчальних закладах - 45,3 тисячі, учні київських шкіл майже 35,5 тисячі. 

Також до участі у форумі долучилося Головне територіальне управління юстиції м. Києва.

«Сьогодні Головне територіальне управління юстиції у Києві виступає як роботодавець і партнер цього форуму. На сьогодні наш штат налічує 1650 співробітників, і за останні три роки ми працевлаштували понад 200 нових працівників. Це вдалося зробити завдяки щомісячним прозорим конкурсам, які відбуваються у територіальному управлінні юстиції. Наш досвід показує, що ефективним механізмом працевлаштування є попереднє стажування або практика для студентів. Відповідно до нашої статистики, кожен другий студент, який був стажером або практикантом, має всі шанси залишитися у нас на роботі», - розповів начальник Головного територіального управління юстиції м. Києва Станіслав Куценко.

Зокрема, у Кар'єрному форумі взяли участь понад 200 партнерів служби зайнятості та близько 300 учнів 8-10 класів столичних шкіл.

«Форум складається з двох частин. Перша частина - це панель «Професійна орієнтація молоді. Виклики сьогодення», куди ми запросили 15 спікерів і близько 200 учасників - це наші соціальні партнери, які спільно з нами проводять профорієнтаційну роботу в навчальних закладах серед населення щодо мотивації молоді працювати саме в Україні. Друга панель - це «Ярмарок професій майбутнього», тут представлено 15 навчальних закладів, проведено понад 30 майстер-класів, близько 300 учнів взяли участь у цьому ярмарку професій», - зазначила  начальник відділу організації профорієнтації та профнавчання Київського міського центру зайнятості Інна М'якота.

Читайте також: До столичної служби зайнятості звернулися понад 3 тисячі учасників АТО

Крім цього, у рамках форуму університети ознайомили школярів з актуальними професіями, а фахівці служби зайнятості провели профорієнтаційне  тестування з вибору професії.

«Кожен школяр отримав паспорт вибору професії - це унікальна розробка, куди ми намагалися включити всю необхідну інформацію, яка первинно потрібна перед вибором професії і яку повинен мати кожен школяр, що обирає професію», - зауважила М'якота.

Фото: Сергій Аніщенко 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-