Арт-плакати та лазерне шоу: у столиці проходить фестиваль до Дня захисника

Арт-плакати та лазерне шоу: у столиці проходить фестиваль до Дня захисника

Укрінформ
Напередодні Дня захисника України у Києві розпочався фестиваль «Історія: UA» - «Робимо історію популярною».

Фестиваль відбувається у парку імені Шевченка та в червоному корпусі Київського національного університету імені Шевченка.

Під час фестивалю Український інститут національної пам'яті презентує арт-плакати  «Військова еліта Української революції 1917-1921 років», на яких зображені 12 керівників Української революції, дитячу настільну гру «УПА - відповідь нескореного народу», книгу «Усна історія українсько-російської війни», а також проект «Відео історія» та світлове шоу «Історія українського війська».

«Ми запрошуємо всіх до участі у фестивалі, який присвячений до Дня захисника України, та пропонуємо відзначити це свято у новому форматі. Фестиваль «Історія: UA» - це ціла серія заходів, завданням яких є популяризація історії України. Ми прагнемо вивести історію поза межі шкільної програми та студентської аудиторії, показавши абсолютні різні формати та різноманітні можливості бути залученим до вивчення історії», - розповіла кореспонденту Укрінформу перший заступник голови Українського інституту національної пам'яті Аліна Шпак.

Однією із найбільш цікавих активностей фестивалю стане презентація книги «Усна історія українсько-російської війни».

«Це четвертий том серії, який представляє собою записи свідчень, і цього року це свідчення добровольців, які пішли у 2014 році до війська за покликом серця», - уточнила Шпак.

Читайте також: Громадський транспорт Києва змінить роботу у День захисника

Завершиться фестиваль великим гала-концертом за участю українських гуртів і захисників.

«Вечірня програма розпочнеться з 18.00 з дуже цікавого та соціально важливого проекту «Пісні війни», в рамках якого відомі виконавці співають у дуеті з ветеранами АТО та діючими воїнами. Також будуть виступи гуртів «Тінь сонця» та «Тартак».  Родзинкою вечірньої програми стане лазерне шоу, під час якого на приміщення червоного корпусу університету буде проектуватися зображення, в якому за три хвилини буде показана фактично вся історія боротьби за Україну», - додала перший заступник голови Українського інституту національної пам'яті.

За її словами, орієнтовно фестиваль триватиме до 22.30.

Фото: cdvr.org.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-