У Києві через вандалізм і крадіжки тимчасово не працюватимуть дві станції Nextbike

У Києві через вандалізм і крадіжки тимчасово не працюватимуть дві станції Nextbike

Заява
Укрінформ
У зв'язку з підвищенням останнім часом рівня вандалізму і спроб крадіжок велосипедів Nextbike дві станції прокату цих велосипедів у Києві тимчасово не працюватимуть

Про це повідомляється на сторінці Nextbike у Facebook.

“У зв'язку з підвищенням останнім часом рівня вандалізму і спроб крадіжок велосипедів nextbike на Троєщині станції прокату на проспекті Ватутіна та біля Деснянського Центру надання адміністративних послуг (пр. Маяковського) тимчасово не працюють! Приносимо вибачення за незручності”, - йдеться у повідомленні.

Уточнюється, що компанія розгляне варіанти розміщення станцій прокату nextbike.kyiv під потреби приватних компаній, установ, які бажають надати додаткові можливості добиратись на роботу своїм працівникам.

Як повідомлялось 15 серпня, мер Києва Віталій Кличко презентував  велопрокат у столиці за системою Bike sharing. Ціна прокату становить 30 гривень за 30 хвилин. Велосипедом можна  користуватись не більше 12 годин на день.

Також можна буде купити місячний абонемент за 199 гривень – і кожні перші 30 хвилин будуть безкоштовними. Абонемент на сезон (9 місяців) коштуватиме 899 гривень.

Якщо велосипед не повертатимуть протягом 12 годин – буде нараховано штраф у розмірі 1 тисячі гривень.

Читайте також: За два тижні роботи велопрокату в Києві вкрали 4 велосипеди

Bike sharing – це система прокату, яка дає змогу орендувати велосипед на одній з автоматизованих станцій, а після поїздки повернути велосипед у будь-який пункт прокату, встановлений у цьому самому місті.

Компанію "Nextbike", з якою міська влада впроваджує пілотний проект велопрокату, було засновано у 2004 році у Лейпцигу. Вона оперує системами громадського прокату велосипедів більш ніж у 150 містах, у 25 країнах.

28 серпня у КМДА повідомили, що у Києві за два тижні роботи велопрокату вкрали чотири велосипеди, один з них знайшли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-