У Генштабі прокоментували інцидент зі стріляниною за участю військового

У Генштабі прокоментували інцидент зі стріляниною за участю військового

Укрінформ
У Генштабі заявляють, що військовослужбовець, який застосував травматичну зброю у київському кафе, зробив це для захисту себе та життя товаришів.

Про це прес-служба Генштабу повідомляє у Facebook.

У штабі пояснили, що 6 жовтня охоронець кафе спровокував конфліктну ситуацію, безпідставно звинувативши військовослужбовців у нібито небажанні сплатити рахунок за замовлення. Уникаючи конфлікту, військовослужбовці розрахувались заздалегідь, хоча ще не планували залишати заклад.

“Однак конфлікт мав продовження о 4.20, коли військовослужбовці залишали заклад, на дворі їх очікувала група цивільних, у кількості вісім осіб, які прагнули “з’ясування стосунків”. Спровокувавши сварку, цивільні молодики здійснили напад на військовослужбовців, у наслідок чого двоє з військовослужбовців отримали тілесні ушкодження. Для захисту себе, життя та здоров’я товаришів, один з військовослужбовців, попередивши встановленим порядком, змушений був застосувати травматичну зброю – пістолет "ФОРТ-12", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Поліція затримала трьох чоловіків, що відкрили вогонь у київському кафе

Варто наголосити, що дозвіл на зброю він мав. Попередньо встановлено, що за результатами проведеної перевірки, військовослужбовці у стані алкогольного сп’яніння не перебували.

У Генштабі просять ЗМІ не давати упереджених оцінок, які базуються на неперевірених фактах, до завершення слідства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-