Кияни можуть більш як утричі зменшити витрати на опалення   – КМДА

Кияни можуть більш як утричі зменшити витрати на опалення – КМДА

Укрінформ
У столичній програмі "70/30", що дає можливість проводити енергоефективні заходи за методом співфінансування, взяли участь вже 333 об'єднань співвласників багатоквартирного будинку та ЖБК.

Про це поінформував заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба КМДА

Він зазначив, що спрямування коштів бюджету на цілі енергозбереження у результаті дають найголовніший дивіденд – економію на комунальних платіжках для киян.

За даними Пантелеєва, кияни мають змогу в 3,5 рази зменшити витрати на опалення завдяки програмі "70/30".

"Це дає можливість зменшити плату за комунальні послуги у рази за рахунок простих технічних заходів, які ще й роблять житло комфортнішим. Крім того, ці заходи швидко окуповуються. Минулого тижня ми відвідали житловий будинок, де люди сплачують не 30 гривень за квадратний метр, а лише 8 гривень", – пояснив заступник голови КМДА.

Читайте також: Киянам обіцяють гарячі батареї, коли зіпсується погода

Як повідомлялося, програма "70/30" запроваджена у Києві у 2014 році. Вона передбачає методику співфінансування: 70% вартості робіт оплачує місто, 30% – мешканці.

За чотири роки з міського бюджету на енергомодернізацію житлових будинків киян із бюджету виділили 238 млн грн, а власники помешкань зі свого боку інвестували 122,7 млн грн. За рахунок програми у будинках встановлюють та реконструйовують індивідуальні теплові пункти, утеплюють фасади, замінюють освітлення на енергоефективне, здійснюють заміну вхідних дверей та вікон у коридорах будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-