Депутат заявляє, що 40% столичних маршруток –

Депутат заявляє, що 40% столичних маршруток – "незаконні"

Укрінформ
Дієвого контролю за работою приватних перевізників у Києві немає. Щоб транспорт став зручним, треба прибрати з вулиць маршрутки й оновити парк автобусів, тролейбусів, трамваїв.

Про це на засіданні Київради заявив депутат Київради Олександр Пабат, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Наразі 40% маршрутних таксі у столиці курсують незаконно, і дієвого контролю за роботою таких перевізників не спостерігається. Цільова програма має вирішити цю проблему", - зазначив депутат. 

Сьогодні Київська міська рада прийняла рішення "Про розробку Міської комплексної цільової програми розвитку транспортного обслуговування населення та забезпечення безпеки дорожнього руху в місті Києві на 2019 - 2024 роки". 

У проекті рішення зазначається, що Київ вже давно потребує сучасної, зручної та ефективної системи наземного громадського транспорту. 

"Тому необхідним є кардинальне реформування системи громадського транспорту в Києві. По-перше, транспорт повинен бути зручним у користуванні, для чого необхідно стандартизувати транспортних потік - прибрати маршрутки та оновити парк автобусів, тролейбусів, трамваїв. По-друге, необхідно ввести систему чіткого розкладу пересування", - йдеться у проекті рішення.  

Читайте також: Ремонт ескалаторів на метро Арсенальна триватиме понад рік

Також цільова програма має передбачати жорсткі правила організації транспортного обслуговування населення на комунальних маршрутах. Зокрема мають бути чітко виписані процедури надання пільг з оплати проїзду громадянам, які мають на це право, на всіх маршрутах на єдиних умовах, а також можливість використання єдиного проїзного квитка. 

Розробка програми покладена на Департамент транспортної інфраструктури КМДА. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-