“Право на життя”: люди з інвалідністю влаштували перформанс у центрі Києва

“Право на життя”: люди з інвалідністю влаштували перформанс у центрі Києва

Укрінформ
Всеукраїнський форум "Право на життя" з нагоди 10-річчя підписання Україною Конвенції ООН про права людей з інвалідністю пройшов у центрі Києва.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

На форум зібралися представники громадянського суспільства, люди з інвалідністю з усієї України.

Організатор - Національна Асамблея людей з інвалідністю.

Під час форуму вони зруйнували символічну Велику Стіну Обмеження прав людей з інвалідністю. Імітація стіни була встановлена на Хрещатику біля Майдану Незалежності, вона виготовлена з легких конструкцій, що нагадували бетонні блоки.

Читайте також: У Маріуполі проходить інклюзивний фестиваль «СВІТ рівних»

"Це основний бар'єр, який існує в суспільстві і не дає повноцінно жити людям з інвалідністю. Це можуть бути бар'єри, які стосуються освіти, це може бути питання архітектурної недоступності, відсутність пандусів, бар'єр в медицині, коли не можна навіть до лікарні заїхати. Тобто, це бар'єри, які руйнують умовні бар'єри, які руйнували люди, що виділяють два світи: світ, де живуть люди з інвалідністю, ніби вони загублені в тому світі через те, що не завжди наша держава їх чує і забезпечує реалізацію інших прав, та інший світ, де живуть інші люди, суспільство, яке виштовхує певну частину людей з інвалідністю", - розповіла Укрінформу організатор форуму Лариса Байда.

На час проведення форуму автомобільний рух у центрі столиці обмежили.

Конвенція про права інвалідів є міжнародним договором, в якому визначаються права осіб з інвалідністю, а також зобов'язання держав-учасників Конвенції в цілях сприяння, захисту і забезпечення цих прав. Конвенція також встановлює два механізми реалізації: Комітет з прав інвалідів, створений для контролю за здійсненням, а також Конференція держав-учасників, створена для розгляду питань, що стосуються здійснення положень Конвенції.

Державами проводяться переговори за участю організацій громадянського суспільства, національних правозахисних установ і міжурядових організацій. Генеральна Асамблея Організації Об'єднаних Націй прийняла Конвенцію 13 грудня 2006 року і вона була відкрита для підписання 30 березня 2007 року. Держави, які ратифікували Конвенцію, юридично зобов'язані виконувати стандарти Конвенції. Конвенція є міжнародним стандартом, якого вони повинні прагнути дотримуватися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-