Київ ділиться досвідом з облаштування сучасних зон відпочинку - Кличко

Київ ділиться досвідом з облаштування сучасних зон відпочинку - Кличко

Укрінформ
Київський міський голова Віталій Кличко висловив сподівання, що Всеукраїнський Форум "Зелена інфраструктура міст України" стане щорічним і дасть можливість зеленбудівцям обмінюватися  досвідом та втілювати спільні проекти.

Про це він заявив в парку “Наталка”, вітаючи учасників форуму, повідомляє сайт міського голови

“Перший Всеукраїнський Форум "Зелена інфраструктура міст України" - це унікальна подія. Вперше зеленбудівці з різних міст країни можуть зустрітися, обмінятися досвідом, перейняти нові технології, поділитися своїми досягненнями. І я радий, що організатором заходу став саме “Київзеленбуд”, адже облаштування сучасних парків та скверів, інфраструктури для відпочинку - один із пріоритетів столичної влади. Ми прагнемо зберегти  статус Києва як найзеленішої столиці Європи”, - відзначив міський голова.

Кличко висловив сподівання, що форум стане щорічним і буде платформою, яка дасть можливість зеленбудівцям з різних міст країни  обмінюватися досвідом,  співпрацювати,  втілювати спільні проекти, робити Україну гарною і зеленою.

Він відзначив, що цього року на оновлення парків та скверів столична влада вже виділила рекордну суму - більше 200 млн грн. Зокрема, ці кошти були спрямовані на реконструкцію визначених топ-10 парків, які запланували оновити в різних районах столиці в 2018 році. При реконструкції зон відпочинку, зауважив мер, враховуюють побажання місцевих мешканців.

Золотим стандартом столичних парків, нагадав Кличко, є парк “Наталка” на Оболоні. “Це зразковий парк, і ми робимо всі зелені зони в місті такого ж рівня!”, - додав він.

Читайте також: Кличко вимагає зупинити конфліктне будівництво на Осокорках

Тільки цього року в столиці після капремонту до Дня міста відкрили першу чергу оновленого парку “Володимирська гірка”. У червні -  парк "Відрадний" в Солом’янському районі, першу чергу парку "Перемога" в Дніпровському районі. На початку липня – сквер на Подолі біля кінотеатру “Жовтень” та другу чергу парку "Наталка". На початку серпня - першу чергу парку "Муромець" та скульптуру Іллі Муромця.

"Цього тижня відкриємо оновлений Сирецький парк, а згодом - парк на Троєщині", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-