У Києві зібралася робоча група Комітету регіонів ЄС-Україна

У Києві зібралася робоча група Комітету регіонів ЄС-Україна

Децентралізація
Укрінформ
У Києві розпочалося п’яте засідання Робочої групи Комітету регіонів ЄС-Україна з питань децентралізації. 

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Реформа децентралізації для нас перш за все є зміною системи менеджменту від тієї централізованої, яка була ще в радянській Україні, і через зміну системи менеджменту наближення України до європейських країн”, - сказав на засіданні віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку Геннадій Зубко.

Він нагадав, що зараз в Україні вже існують 705 ОТГ і до 2020 року, коли відбудуться вибори в органи місцевого самоврядування, всі території мають пройти процес об’єднання згідно з законом про адміністративно-територіальний устрій. Серед питань, які учасники засідання мають розглянути, - місцевий економічний розвиток, зокрема те, яким чином мають співпрацювати місцеві органи самоврядування з європейськими та українськими малими та середніми підприємствами, підвищення інвестиційної привабливості громад та об’єднань громад; створення робочих місць тощо.

Читайте також: Місцеві бюджети отримали додаткові 28 мільярдів — Зубко

Свій досвід втілення ініціатив та проектів на рівні ОТГ представили голови кількох об’єднаних територіальних громад. Окрім цього, на засіданні групи будуть представлені проміжні результати ініціативи "Рівний-рівному" за підтримки Програми "U-LEAD з Європою".

Фото: Володимир Тарасов

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-