Киянам відкриють електронну систему міського земельного кадастру

Киянам відкриють електронну систему міського земельного кадастру

Укрінформ
Електронну систему міського земельного кадастру Києва, доступ до якого роками був обмежений, незабаром відкриють для киян.

Про це заявив директор Департаменту земельних ресурсів КМДА Петро Оленич, повідомляє прес-служба міської влади.

«У міському земельному кадастрі є достатньо відомостей, щоб забезпечити ефективну роботу електронних систем. Однак протягом останніх 23 років доступ до цих даних був штучно обмежений. Ми відкриваємо цю інформацію для киян», - сказав Оленич.

Він зазначив, що у столиці вже функціонує містобудівний кадастр та інформаційно-аналітична система «Майно», яка забезпечує відкритість даних для усіх охочих.

«Зараз ми працюємо над тим, щоб створити простий та ефективний механізм постачання даних до цих систем», - запевнив Оленич.

Читайте також: Робота Кличка на посаді мера не подобається чверті киян

Також у столиці обіцяють наступного року запустити проект спрощеної процедури електронних земельних торгів. Ддля цього департамент земельних ресурсів планує розробити нову методологію, зокрема проект законодавчих змін, заявив Оленич

"Особисто мене надихає успіх публічних електронних закупівель ProZorro. Це дуже вдалий проект Міністерства економіки України. Ми хочемо адаптувати цю діючу модель для проведення електронних земельних аукціонів у Києві. За підтримки депутатського корпусу плануємо запустити пілотний проект у 2019 році", - сказав Оленич.  

За його словами, нинішня процедура добору земельних ділянок та виставлення їх на аукціони є надмірно бюрократизованою: для продажу земельної ділянки або права оренди на неї необхідно витратити мінімум один рік. Тому, як він зазначив, є гостра необхідність змінювати підходи. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-