Столичного суддю тимчасово відсторонили від правосуддя

Столичного суддю тимчасово відсторонили від правосуддя

Укрінформ
Суддю Голосіївського районного суду міста Київ Бойка Олександра Васильовича тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя на підставі рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

Про це інформує Управління інформації та забезпечення комунікаційної діяльності ВРП на сторінці у Facebook.

«Суддю Голосіївського районного суду міста Київ Бойка Олександра Васильовича тимчасово відсторонено від здійснення правосуддя на підставі рішення Другої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на сайті ВРП, у разі ухвалення органом, що розглядає справи про притягнення до дисциплінарної відповідальності суддів, рішення про застосування до судді дисциплінарного стягнення у виді подання про звільнення судді з посади, такий суддя автоматично тимчасово відстороняється від здійснення правосуддя до ухвалення рішення про його звільнення з посади Вищою радою правосуддя.

Читайте також: Вища рада правосуддя звільнила суддю ВКСС

Таким чином, судді вважаються тимчасово відстороненими від здійснення правосуддя без ухвалення Вищою радою правосуддя окремого рішення.

Строк дії відсторонення суддів від здійснення правосуддя - до ухвалення Вищою радою правосуддя рішення про їх звільнення з посади або скасування рішення Дисциплінарної палати.

Фото: vru.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-