Голову комісії з відбору директорів шкіл у Києві засудили за хабар

Голову комісії з відбору директорів шкіл у Києві засудили за хабар

Укрінформ
Голову конкурсної комісії з відбору кандидатур на заміщення вакантних посад керівників навчальних закладів комунальної власності тергромади міста Києва засуджено за отримання хабара.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook речник Генпрокуратури Андрій Лисенко.

"Громадянина України засуджено до максимальної міри покарання, що передбачена санкцією даної статті, а саме до штрафу розміром 1500 неоподаткованих мінімумів доходів громадян", - повідомив Лисенко.

Як він повідомив, чоловік, будучи головою комісії, створеної Департаментом освіти і науки, молоді та спорту КМДА для обрання керівників дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів комунальної власності територіальної громади міста Києва, отримав неправомірну вигоду в сумі 64,5 тис. гривень від претендента на заміщення вакантної посади директора однієї з гімназій міста Києва. Зокрема, він підписав протокол засідання конкурсної комісії, у якому будуть міститися відомості про достатню кількість балів, необхідних для подальшої рекомендації останнього на призначення керівником іншого навчального закладу.

Читайте також: Під час обшуку у чиновника Одеської митниці знайшли колекцію з 70 картин

Дарницький районний суд міста Києва від 17 вересня засудив голову конкурсної комісії за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 368 КК України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-