Нападника на суддю у справі екс-беркутівців відправили під домашній арешт

Нападника на суддю у справі екс-беркутівців відправили під домашній арешт

Укрінформ
Солом’янський суд Києва 17 вересня обрав підозрюваному у побитті судді Святошинського суду Сергія Дячука - Василю Кононенку - запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту строком на 2 місяці.

Про це повідомляє видання «Судовий репортер».

"Підозрюваний Кононенко перебуватиме під домашнім арештом до 15 листопада. Також він зобов’язаний носити електронний браслет і здати закордонний паспорт. Кононенку інкримінується ч. 4 ст.296 КК - хуліганство. Йому загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Києві затримали нападника на суддю у справі про вбивства на Майдані

За матеріалами справи, 14 вересня підозрюваний побив суддю Сергія Дячука, який зробив йому зауваження через підпал сміття на автостоянці.

Сам Кононенко стверджує, що його почав бити Дячук. Він також розповів, що раніше вони з суддею начебто «неодноразово разом вживали спиртні напої».

За клопотанням адвоката суд допитав чотирьох свідків у справі - сусідів і дочку підозрюваного.

«Вони намагались підтвердити позицію Кононенка, що бійку почав суддя Дячук, вдаривши його у груди», - повідомляє видання.

Читайте також: Для нападника на суддю у справі екс-беркутівців вимагають арешту

Нагадаємо: увечері 14 вересня в Києві невідомий напав та побив суддю Святошинського районного суду Сергія Дячука, який зокрема слухає справу про розстріл 48 мітингувальників на вулиці Інститутській 20 лютого 2014 року під час Революції Гідності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-