Публікація постанови Кабміну дозволить укласти нову угоду з Нафтогазом - КМДА

Публікація постанови Кабміну дозволить укласти нову угоду з Нафтогазом - КМДА

Укрінформ
Київ очікує, що до кінця тижня буде опублікована постанова Кабміну, яка дозволить до кінця вересня врегулювати питання заборгованості та укласти угоду з Нафтогазом на постачання природного газу.

Про це в ефірі 112 Україна сказав заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба адміністрації

«Ми очікуємо до кінця тижня публікації відповідної постанови КМУ, яка дозволяє провести фінансування щодо різниці в тарифах перед теплопостачальними підприємствами. Після цього буде здійснений процес розрахунків», – сказав Пантелеєв.

Він зауважив, що місто орієнтується на кінець вересня в реалізації алгоритму врегулювання заборгованості, щоб відновити постачання газу від НАК «Нафтогаз».

Посадовець зазначив, що ключовою перевагою цього алгоритму для міської громади є те, що мова не йде про відшкодування боргу з міського бюджету та про можливість списання штрафних санкцій.

Читайте також: Кличко анонсував відкриття нового парку на Троєщині

«Ми говоримо про те, що досягнуто двох базових і важливих принципів. Перший: ми «виводимо за дужки» штрафні санкції. Друге: заборгованість, що є предметом обговорення для передачі комунальному підприємству, може бути передана лише за умови отримання еквівалентного компенсатора, одним з яких може бути дебіторська заборгованість. Але це питання ще має бути чітко узгоджене господарюючими суб’єктами», – зауважив заступник голови КМДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-