У Києві знову хочуть заборонити

У Києві знову хочуть заборонити "нічний" алкоголь

Укрінформ
На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань торгівлі, підприємництва та регуляторної політики депутати повторно підтримали проект рішення, який передбачає обмеження продажу спиртовмісних напоїв з 23:00 до 10:00.

Про це повідомляє прес-служба Київради.

«Постійна комісія Київради з питань торгівлі підтримала в цілому проект рішення про обмеження продажу алкоголю вночі. Сподіваюся документ як невідкладний буде винесено на сесію 20 вересня», - зазначив співавтор відповідного проекту рішення, депутат Київради Владислав Михайленко.

Відповідно до проекту рішення, передбачається обмеження продажу спиртовмісних напоїв з 23:00 до 10:00. Йдеться про заборону торгівлі вином, пивом, алкогольними та слабоалкогольними напоями в МАФах і стаціонарних об’єктах торгівлі. Правило не поширюватиметься на заклади ресторанного господарства – кафе, бари, заклади громадського харчування тощо.

За його словами, цього разу місто повноцінно контролюватиме роботу МАФів і стаціонарних об’єктів торгівлі. Згідно з документом, передбачається, що Департамент міського благоустрою КМДА отримає функції контролю за підприємцями, які не виконуватимуть встановлені обмеження.

«Як це виглядатиме на практиці: при виявленні часового порушення продажу алкоголю міські інспектори складатимуть на місці протокол. Потім документ відправлятимуть на відповідні служби ліцензування, після опрацювання протоколу виноситься вирок – або відкликання ліцензії на продаж спиртного або штраф», – пояснив депутат.

У мерії переконані, що прийняття даного проекту рішення дозволить зменшити обсяги вживання алкогольних напоїв у Києві. Це у свою чергу знизить рівень злочинності та смертності, а також збільшить тривалість життя населення.

Читайте також: На київському вокзалі знищили “повзучу гідру стихійної торгівлі”

Щороку в Україні через алкоголізм та пияцтво помирають понад 40 тисяч осіб. За рівнем споживання алкоголю держава займає одне з перших місць у світі. Також, за даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, Україна посідає перше місце у світі за вживанням алкоголю серед дітей та молоді. Саме для розв'язання цієї проблеми пропонується впорядкувати продаж алкогольних напоїв у столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-