У мерії сказали, коли кияни дочекаються гарячої води

У мерії сказали, коли кияни дочекаються гарячої води

Укрінформ
Столична влада сподівається до кінця вересня врегулювати питання з НАК «Нафтогаз Україна» та відновити постачання гарячої води в будинки киян.

Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба міської влади.

«Ми сподіваємося, що вже до кінця вересня питання вдасться врегулювати остаточно, і ми зможемо повернути гарячу воду в будинки і максимально встигнути виконати роботи для вчасного й стабільного запуску опалювального сезону», - сказав Пантелеєв.

Він зазначив, що Київська міська рада прийняла рішення, що надає повноваження комунальному підприємству «Київтеплоенерго» вирішувати питання боргу за спожитий газ перед НАК «Нафтогаз» лише в тій частині боргу, що має джерела для компенсації.

"Це важливий крок до врегулювання питання заборгованості за спожитий газ, укладення угоди з НАК «Нафтогаз України» та відновлення енергопостачання в Києві. За останні чотири місяці містом проведена значна робота: міська влада Києва відстояла інтереси громади. У результаті переговорів ми досягли того, що зараз мова йде про значно меншу суму, яка має гарантовані компенсатори», – зауважив Пантелеєв.

Читайте також: Кличко анонсував повернення гарячої води — Київрада визнала борг перед Нафтогазом

Він наголосив, що сьогодні Комітет Верховної Ради України з питань бюджету підтримав рішення про виділення субвенції на покриття державних зобов’язань на різницю в тарифах.

Як повідомлялося, Нафтогаз припинив поставки газу Києву через борги приватної компанії "Київенерго". 

Нафтогаз вимагав, щоб цей борг повернуло комунальне підприємство "Київтеплоенерго", ставши правонаступником боргових зобов'язань комерційного підприємства "Київенерго". Місто ж наполягало на тому, що кияни не повинні сплачувати борги, що виникли у результаті господарської діяльності комерційної структури і які не мають джерела для погашення.

Заборгованість Київенерго перед НАК "Нафтогаз" становить приблизно 3,3 млрд грн, заборгованість споживачів перед Київенерго - приблизно 2,6 млрд грн. Водночас існує зобов'язання держави перед Київенерго - це різниця в тарифах в обсязі 729 млн грн. Саме цю суму (729,5 млн грн) Кабмін виділив на погашення заборгованості.

У вівторок, 11 вересня, Київрада ухвалила рішення про прийняття комунальним підприємством “Київтеплоенерго” боргів Київенерго перед Нафтогазом за умови, що Київенерго передасть КП джерела для погашення боргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-