Гаряча вода для Києва: у вівторок депутати знову візьмуться за газові борги

Гаряча вода для Києва: у вівторок депутати знову візьмуться за газові борги

Укрінформ
Київрада у вівторок, 11 вересня, зробить чергову спробу ухвалити рішення, яке допоможе вирішити проблему з погашенням боргів за газ ПАТ «Київенерго».

Про це в ефірі програми «Київ Live» телеканалу «Київ» повідомив заступник міського голови, секретар Київської міської ради Володимир Прокопів.

НАК «Нафтогаз України» вимагає вирішення проблеми від новостворенного комунального підприємства «Київтеплоенерго».

«Ми взяли паузу для додаткової консультації, адже виявилося, що не весь депутатський корпус достатньо поінформований – попри те, що проблема існує вже кілька місяців. 11 вересня буде продовження пленарного засідання, де, впевнений, запропоноване рішення буде прийняте», – зазначив Прокопів.

Читайте також: Суд не розглядав "мільярдних боргів" Київенерго: Нафтогаз заперечує версію КМДА

За його словами, суть рішення полягає в тому, що борги мають сплачувати ті, хто їх спричинив.

«Нафтогаз» запропонував взяти Києву всі борги «Київенерго» перед «Нафтогазом», обіцяючи підписати договір про постачання газу. Проте депутати одностайно підтримали проект рішення, який заборонив КМДА приймати будь-які борги: ми їх не створювали, ми не є правонаступником «Київенерго». «Київенерго» – це приватна структура, яка мала в оренді наше майно. І це комунальне майно зараз повернуте в управління територіальної громади», – підкреслив секретар Київради.

Тому кияни не будуть сплачувати цих боргів, резюмував він.

Як повідомлялося, Апеляційний суд підтвердив попереднє рішення про невизнання підприємства «Київтеплоенерго» правонаступником боргу компанії «Київенерго» перед «Нафтогазом».

Раніше Кабмін пообіцяв виплатити частину заборгованості «Київенерго» перед «Нафтогазом», а саме штрафи, пеню і різницю в тарифах, сума яких становить 729,5 мільйонів гривень. Решту погасить місто.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-