У Києві вперше відзначили день народження Андріївського узвозу

У Києві вперше відзначили день народження Андріївського узвозу

Фото
Укрінформ
У столиці відбувся масштабний фестиваль з нагоди дня народження Андріївського узвозу.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На Андріївському узвозі усі ми гуляємо, ми були на Дні Києва, на ярмарках у великих кількостях, які тут відбувалися. А ось такого живого свята, коли оживає вулиця (не було – ред.). Ми намагаємося використати усе, що тут є. Ми не будуємо великих конструкцій, наша найбільша сцена – це сама бруківка і все, що ту знаходиться», - розповіла івент-координатор проекту «День Народження Андріївського узвозу» Надія Руденко.

За її словами, вік Андріївського узвозу не знає ніхто, але саме 9 вересня була покладена перша цегла будівництва Андріївської церкви.

Читайте також: Забіги Intersport Run UA у Києві зібрали 6 тисяч учасників

Ідея створити це свято виникла 2 роки тому у засновника громадської організації «Андріївський узвіз» Тетяни Митрофанової. У цьому році вона зібрала команду волонтерів, які підтримали цю ідею і зробили те, що ніколи не робили - оживили вулицю.

Родзинкою цього дня став концерт оперети – 42 музиканти, які ввечері наживо зіграли на балконі Андріївської церкви.

У святкову програму входили музичні, театральні, дитячі, містичні, мистецькі, танцювальні платформи тощо. Французький режисер та лялькар Мішель Розенмар також не оминув увагою свято, аби показати відвідувачам трішки з мистецтва лялькарства.

Близько 42 акторів, в тому числі й студенти з університету імені Карпенко-Карого, взяли участь у фестивалі. Вони давали майстер класи з акторського мистецтва. Були розіграні дитячі вистави, влаштовані книжкові та солодкі ярмарки тощо.

День народження Андріївського узвозу / Фото: Аніщенко Сергій. Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-