Шігекі Сумі відкрив у Києві фестиваль

Шігекі Сумі відкрив у Києві фестиваль "День Японії"

Фото, відео
Укрінформ
В українській столиці, на території КПІ ім. Ігоря Сікорського, відкрився ювілейний, п'ятий фестиваль "День Японії". На урочистому відкритті гостей вітав Надзвичайний і Повноважний посол Японії в Україні Шігекі Сумі.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Фестиваль дуже цікавий і дуже необхідний. Він відбувається вже вп'яте, і дуже приємно, що цього разу це столиця України місто Київ", - наголосив дипломат.

Водночас він зазначив, що українсько-японські двосторонні відносини зараз у дуже гарному стані і продовжують розвиватися, це і політичні зв'язки, це зв'язки в економічній і у воєнній сферах. Також дуже важливі стосунки міжлюдські, на рівні простих громадян між Японією і Україною.

Посол нагадав, що минулий рік був Роком Японії в Україні. На території КПІ було висаджено сакури, а в Українсько-Японському центрі КПІ зараз є японський сад.

"Рік Японії дав дуже серйозний старт нашим подальшим відносинам. День Японії також дуже важливий для продовження гарних стосунків, для спілкування між нашими країнами. Але щоб найкраще зрозуміти Японію, треба їхати в Японію", - підкреслив Шігекі Сумі.

Він нагадав, що Японія спростила візовий режим з Україною, тож зараз набагато простіше отримати візу і поїхати в Японію, де за два роки будуть Олімпійські ігри, а в 2025 році - Всесвітня виставка в Осаці.

"Приїхавши в Японію, ви зможете побачити і японські технології, і японську древню історію та культуру. Я сподіваюся, що сьогоднішнє свято стане доброю нагодою дізнатися більше про Японію і ще більше захотіти поїхати в нашу країну", - сказав посол.

У Києві відкрився фестиваль «День Японії» / Фото: Любімов Євген. Укрінформ

Перший проректор КПІ Юрій Якименко принагідно нагадав, що Українсько-Японський центр у КПІ функціонує вже 15 років і за цей час проведено дуже багато заходів, які допомогли студентам і киянам ознайомитись з мистецтвом і культурою Японії.

"Але цей фестиваль є особливою подією. Чотири попередні фестивалі пройшли у Львові, Одесі, Дніпрі та Вінниці. І ми щиро вдячні Посольству Японії в Україні, Міністерству інформаційної політики, Київській міській державній адміністрації та іншим партнерам і спонсорам за можливість провести цей фестиваль у Києві", - підкреслив Якименко.

Як зазначалося, на п'яти локаціях на території КПІ відвідувачів чекають 6 виставок, більше 30 майстрів японських мистецтв, щонайменше 300 виставкових експонатів та десятки захоплюючих активностей. Гості можуть відвідати виставки японського дизайну та інтерактивного мистецтва, майстер-класи від японського фотографа та молдавського професора ікебани, заняття з японської мови та каліграфії, подивитися фільм про пригоди японця в Україні "Дякую", показові виступи бойових мистецтв і танців, навіть концерт справжніх японських барабанів та чимало інших заходів, які також продовжаться 8 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-