У Києві провели реконструкцію 28 шкільних футбольних полів

У Києві провели реконструкцію 28 шкільних футбольних полів

Укрінформ
Роботи з реконструкції і будівництва 28 шкільних футбольних полів у Києві близькі до завершення. На початок вересня готовність цих об’єктів складала 95%. 

Про це поінформували у комунальному підприємстві "Житло-сервіс", яке визначене замовником робіт, повідомляє прес-служба міської влади. 

"Шкільні футбольні поля розміром 42 м на 22 м мають штучне покриття та стійку огорожу, яка створює ергономічний простір для занять спортом. Під штучним покриттям передбачений 30-сантиметровий дренаж, щоб дощова та тала вода не накопичувалася на поверхні поля. Штучне покриття добре витримує підвищене експлуатаційне навантаження і не вимагає багато зусиль та коштів для утримання у належному стані", - йдеться у повідомленні. 

На майданчиках можна проводити не лише футбольні змагання, а й розминки, уроки фізкультури, заняття з аеробіки.

Частина футбольних полів створюється на базі старих і давно розвалених шкільних стадіонів та спортивних майданчиків. Але також є чимало місць, де будівництво шкільних спортивних об’єктів почалося буквально на необлаштованих ділянках.

"Оновлення шкільних футбольних стадіонів давно на часі. Співпраця центральних та місцевих органів влади дозволила досягнути конкретних результатів у цьому напрямку. Тисячі київських школярів незабаром гратимуть у футбол на нових стадіонах і займатимуться фізкультурою на свіжому повітрі. Найкраща бюджетна інвестиція – це інвестиція у здоров’я дітей", - вважає заступник голови Київської міської державної адміністрації Вячеслав Непоп.

Загалом роботи проводяться КП "Житло-сервіс" на 62 спортивних майданчиках Києва, а ще на чотирьох проведення робіт затримується у зв’язку із необхідністю знесення зелених насаджень, проведення демонтажних робіт та невідповідністю наданих місць технічним умовам. Однак усі 66 спортивних майданчиків будуть здані в експлуатацію до кінця 2018 року.

Читайте також: У Бахмуті на базі вищого училища олімпійського резерву облаштовують футбольне поле

На сьогодні уже профінансовані та виконані проектні роботи (3,3 млн грн), пройдено експертизу проектно-кошторисної документації, також проавансовано виконання будівельних робіт на суму 49,2 млн грн із державного бюджету та 45,9 млн грн із бюджету Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-