Віталій Кличко взяв участь у прощанні з Джоном Маккейном

Віталій Кличко взяв участь у прощанні з Джоном Маккейном

Укрінформ
Мер Києва Віталій Кличко взяв участь у прощальних заходах з американським сенатором Джоном Маккейном, які відбулися в суботу у Вашингтоні.

Віталій Кличко отримав запрошення від родини Джона Маккейна та Сенату Сполучених Штатів, повідомляє прес-служба КМДА.

Мер Києва відвідав Національну меморіальну службу в Національному соборі Вашингтона, де були присутні родина та друзі Маккейна, його 106-річна матір, сенатори і конгресмени, співробітники офісу сенатора, запрошені світові політики. На службі виступили екс-президенти США Джордж Буш-молодший і Барак Обама.

«Джон Маккейн був людиною, про життя якої можна написати не одну книгу – починаючи з юності, військової служби, шляху в політиці. Він був справжнім бійцем, патріотом, людиною високих принципів. До речі, небагато хто знає, –Маккейн має пряме відношення і до боксу. Він був співавтором так званого закону Мухаммеда Алі, який розділив повноваження промоутерів, менеджерів і боксерів. Це дуже важливий закон для дотримання прав спортсменів. Сенатор багато разів був на боях – підтримував і мене, і Володимира», – сказав Віталій Кличко у коментарі журналістам.

Мер Києва зазначив, що вдячний Маккейну і за політичну підтримку, за його поради.

«Після моєї спортивної кар’єри, він підтримував мене також як політика, давав поради. Я дуже вдячний за це. Адже думки, підказки такого досвідченого, впливового політика – завжди цінні», – додав Віталій Кличко.

Він зазначив, що Україна втратила великого друга, який вірив в неї і допомагав. «Він все життя боровся за цінності, за демократію. І ми дуже вдячні, що під час Революції гідності Джон Маккейн також був з нами на Майдані, підтримуючи прагнення українців жити в сучасній, демократичній державі. Пам‘ять про нього залишиться в наших серцях», – сказав Віталій Кличко.

Читайте також: Кличко поїхав прощатися з Маккейном

Перед церемонією в Національному соборі Вашингтона Віталій Кличко коротко поспілкувався з колишнім Держсекретарем США Джоном Керрі, спецпредставником Держдепу США з питань України Куртом Волкером, екс-мером Нью-Йорка Рудольфо Джуліані, іншими політиками.

Протягом минулого тижня з Джоном Маккейном прощалися в Фініксі (штат Аризона), в п’ятницю меморіальні заходи відбулися в Капітолії у Вашингтоні.

Поховають відомого політика 2 вересня в Аннаполісі (штат Меріленд) у Військово-морській академії США, яку він закінчував.

Фото: kyivcity.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-