За два тижні роботи велопрокату в Києві вкрали 4 велосипеди

За два тижні роботи велопрокату в Києві вкрали 4 велосипеди

Укрінформ
У Києві за два тижні роботи велопрокату вкрали чотири велосипеди, один з них знайшли.

Про це повідомляє прес-служба Київського міського голови Віталія Кличка.

"За два тижні роботи системи велопрокату в Києві було вкрадено 4 велосипеди. Один з них знайшли. Крадії зняли з нього колеса. Зірвали всі механізми та готувалися фарбувати раму. Знайшли веломашину на одному з ринків електроніки столиці", - йдеться у повідомленні.

Мер столиці Кличко в ефірі телеканалу «Київ» заявив, що столична влада робитиме все можливе, аби запобігти викраденню велосипедів системи громадського прокату. 

«Кожен велосипед облаштований системою GPS, яка дозволяє відстежити, де цей велосипед знаходиться. Але, на жаль, випадки крадіжок і вандалізму трапляються. В нас ще є люди, які не хочуть жити в цивілізованому місті. І ми будемо з цим боротися. Будемо їх привчати», - заявив мер столиці.

Кличко нагадав, що система велопрокату столиці поки розрахована на 33 велостанції. В прокаті є 100 велосипедів. В рамках пілотного проекту першим оператором прокату стала всесвітньо відома компанія Nextbike, яка працює в 25 країнах світу.

Також Кличко розповів про плани щодо розвитку велоінфраструктури в столиці. За його словами, на багатьох вулицях, де здійснюють капітальний ремонт доріг, облаштовують велодоріжки.

«Наше завдання - створити всі умови для велосипедистів. Для того, аби вони відчували себе в безпеці. Аби вони також не заважали руху. Нам треба облаштувати багато велодоріжок. Для цього створений окремий підрозділ в департаменті транспорту. Ми залучили фахівців, активістів, які розробляють систему велопростору. А наше завдання - реалізувати ці плани і очікування, для того, аби пересування велосипедом стало більш масовим у столиці», - підкреслив Кличко. 

Читайте також: Кличко протестував нову систему велопрокату, яка запрацювала у Києві

Як повідомлялось 15 серпня, мер Києва Віталій Кличко презентував  велопрокат у столиці за системою Bike sharing. Ціна прокату становить 30 гривень за 30 хвилин. Велосипедом можна  користуватись не більше 12 годин на день.

Також можна буде купити місячний абонемент за 199 гривень – і кожні перші 30 хвилин будуть безкоштовними. Абонемент на сезон (9 місяців) коштуватиме 899 гривень.

Якщо велосипед не повертатимуть протягом 12 годин – буде нараховано штраф у розмірі 1 тисячі гривень.

Bike sharing – це система прокату, яка дає змогу орендувати велосипед на одній з автоматизованих станцій, а після поїздки повернути велосипед у будь-який пункт прокату, встановлений у цьому самому місті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-